Rh összeférhetetlenség abban az esetben fordul elő, ha a kismama negatív vércsoporttal rendelkezik? Vagy előfordul pozitívnál is?
Figyelt kérdés
Előbbiről tudtam csak eddig, de védőnő nagyon sokat beszélt róla, pedig 1x külön mondtam is, hogy de én Rh+ vagyok... 😅2022. jún. 16. 00:09
1/4 anonim válasza:
Igen, ha rh- az anya, rh+ a magzat.
2/4 anonim válasza:
Ha te RH+ vagy, és az apa esetleg RH- akkor nem kell félned, mert a gyerek minden esetben RH pozitív lesz. RH negatív csak abban az esetben lenne, ha mindkét szülő az. Akkor lenne para, ha te lennél negatív, mert az első gyerek után védelmet állít fel az immunrendszered a pozitív vércsoportú gyerekek ellen, így a második gyereknél már betolakodónak látná a magzatot, ami komoly károkat tudna okozni benne. Szerencsére ez mára már könnyen orvosolható.
3/4 anonim válasza:
Én Rh negatív vagyok, a lányom pozitív lett, kaptam anti-D injekciót szülés után, ennyi.
4/4 anonim válasza:
Rh- anya esetén lehet csak gond. Szülés után automatikusan nézik a baba vétcsopirtját és hozzák az antiD szurit, ha kell. A férjem +, a babánk rh negatív lett, így én nem kaptam szurit és kész. Illetve terhesség alatt a második trimeszterre is kért a dokim egy ellenanyag szűrést. Ennyi történt pluszban. Ha te + vagy, akkor nem lehet ilyen gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!