Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen is kerülitek azokat...

Terhesen is kerülitek azokat az élelmiszereket, amelyekre intoleranciátok van?

Figyelt kérdés
Tejfeherje es tojas intoleranciam van...:(
2022. jún. 14. 21:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Nincs érzékenységem, de ha lenne biztosan kerülném. Mindent ami árthat nekem vagy a babának ami most egy és ugyanaz és el tudom kerülni azt el is kerülöm.
2022. jún. 14. 21:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor méginkább kerülni kell, mert ha véletlenül allergiás reakciód lesz nem fogsz tudni gyógyszert szedni.
2022. jún. 14. 21:38
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy kerülöm :D se laktóz, se glutén. Nincs kedvem a WCn tölteni, sem begyulladva a terhességem :D
2022. jún. 14. 22:18
 4/12 A kérdező kommentje:
Az intolerancia nem olyan, mint az allergia, nincsenek heves reakciok, nekem "csak" aknet okoz a tejtermek fogyasztás, nincsenek emésztési problemaim tőle :/
2022. jún. 14. 22:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nálam ekcéma jelenik meg ha olyat eszek, de terhesség alatt és ettől függetlenül is kerülöm ami azt okoz, mert baromi idegesítő
2022. jún. 14. 22:19
 6/12 anonim ***** válasza:
Igen
2022. jún. 14. 22:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semmilyen gyulladás nem kívánatos a terhesség alatt... Legyen az a bőrön vagy szájban vagy bárhol. Ha eddig kibírtam nem.most fogom megszegni.
2022. jún. 14. 22:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint eszed őket terhesség nélkül is, de miért? Nem jó folyamatosan terhelni a szervezeted.
2022. jún. 14. 22:59
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Akár hasmenés, akár ekcéma, akár akné, ezek tünetek! Azt jelenti, hogy a tested nem tudja feldolgozni az anyagot, így gyulladást okoz benne.....

Szerintem nem éri meg ilyenkor ezzel terhelni a testedet, akkor sem ha a te esetedben "csak egy kis aknéval" társul. Az pont a tested jelzése annak, hogy szenved tőle.

#3 vagyok

2022. jún. 14. 23:30
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, én nem vagyok bizonyítottan glutén érzékeny, de az endometriozisomnal fogva szinte állandóan fájdalmaim voltak (3 hetet a 4bol), gyógyszer nélkül nem tudtam létezni. A glutén elhagyásával ezek a tünetek kimondhatatlanul enyhültek, kB 90%ban jobban lettem. Mikor megszegtem a diétát, ismét jelentkezett az erős fájdalom és újabb 2 hónap diéta kellett, hogy elmuljanak. Ezek után biztos, hogy rossz hatással van a szervezetemre, valószínű, hogy belső gyulladásos folyamatokat indít meg. Nekem sincsenek emesztorendszeri tüneteim.

Mikor teherbe estem (mellesleg a gluténerzekenyseg egyedüli tünete lehet a meddőség is, szóval lehet az elhagyása is kozrejatszott, hogy sikerült), természetes volt, hogy nem hagyom abba a diétát, hiába nem lennének tüneteim, mert ugye most nem menstrualok. Ki tudja, a belső gyulladás milyen hatással lenne a babára, hiszen a gluténerzekenyek ha nem tartják a diétát, akár el is vetélhetnek.

2022. jún. 15. 07:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!