Terhesen is kerülitek azokat az élelmiszereket, amelyekre intoleranciátok van?
Akár hasmenés, akár ekcéma, akár akné, ezek tünetek! Azt jelenti, hogy a tested nem tudja feldolgozni az anyagot, így gyulladást okoz benne.....
Szerintem nem éri meg ilyenkor ezzel terhelni a testedet, akkor sem ha a te esetedben "csak egy kis aknéval" társul. Az pont a tested jelzése annak, hogy szenved tőle.
#3 vagyok
Figyelj, én nem vagyok bizonyítottan glutén érzékeny, de az endometriozisomnal fogva szinte állandóan fájdalmaim voltak (3 hetet a 4bol), gyógyszer nélkül nem tudtam létezni. A glutén elhagyásával ezek a tünetek kimondhatatlanul enyhültek, kB 90%ban jobban lettem. Mikor megszegtem a diétát, ismét jelentkezett az erős fájdalom és újabb 2 hónap diéta kellett, hogy elmuljanak. Ezek után biztos, hogy rossz hatással van a szervezetemre, valószínű, hogy belső gyulladásos folyamatokat indít meg. Nekem sincsenek emesztorendszeri tüneteim.
Mikor teherbe estem (mellesleg a gluténerzekenyseg egyedüli tünete lehet a meddőség is, szóval lehet az elhagyása is kozrejatszott, hogy sikerült), természetes volt, hogy nem hagyom abba a diétát, hiába nem lennének tüneteim, mert ugye most nem menstrualok. Ki tudja, a belső gyulladás milyen hatással lenne a babára, hiszen a gluténerzekenyek ha nem tartják a diétát, akár el is vetélhetnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!