Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek,hogy gyorsabban...

Mit tegyek,hogy gyorsabban gyarapodjon a súlya a babámnak a pocakomban?

Figyelt kérdés
37. Héten jarok, voltam ellenorzo uh n,mert csak 2 ér van a koldokzsinorban. Eddig semmi gond nem volt, tegnap meg befefektettek egy hetre infuzios kezelesrw,mivel kb 2300 g a gyerek es ez keves ugyebar. Mivel tudnam segiteni en is a gyarapodasat,hogy egy fel kilot hizzon meg szülésig? Egyebkent en normálisan etkezem,valtozatosan,sok hus stb,nem dietazom..ezert sem ertem. Verszegenyseg miatt is lehet azt mondtak. De az is most rendezodott ugy nez ki. 12 kg ot hiztam eddig,tehat eszek én bőven.Elozo terhessegemnel nem volt semmi gond,de o sem volt nagy. Mit egyek? Vitamin?

2022. jún. 14. 09:03
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért ezek a súlyok, amiket UH-n mért méretekből kalkulálnak nem készpénz. Az én babámnak hosszabb volt a combcsontja a koránál végig, apuka nagyon magas és én sem vagyok alacsony, ez mindig sokat dobott a súlyán, riogattak a 30 hetes UH-n, hogy hatalmas baba lesz, 39+4-en született 3450 grammal és 52 centivel…

Pihenj sokat, egyél továbbra is változatosan, C+D vitamin, szerintem ennyinek elégnek kell lennie, még van idő! Egészséges lesz a pici, nyugodj meg!

2022. jún. 14. 09:07
 2/23 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy tevedhet az uh, nehezen tudtak megmerni a combjat mert sokat mozgott. Csak pentekre ha nem lesz valtozas,pici is, akkor bent kell maradnom es azt nem szeretnem, otthon van a 20 ho apos fiam..sose volt ennyit tavol tolem borzaszto erzes.csak nem ertem miert lassulhatott le a hizasban,mikor eddig teljesen jok voltak a meretei,nem valtoztattam semmit.
2022. jún. 14. 09:14
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy ő kisebb növésű lesz. :) az aggódás nem segít, és őszintén szólva szerintem nem kéne “felhízlalnod” a bébit, már ha lehetséges lenne egyáltalán. Te is írtad, hogy sokat mocorgott, szóval simán lehet, hogy elmérték, akár nem is kicsit! Mielőtt befektetnének, biztosan újramérik, akkor már biztosan nem lesz semmi gond. Ne egyél UH előtt csokit és koffeint :)
2022. jún. 14. 09:17
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Az IUGR babáknál nagyon gyakori, hogy csak két ér van a köldökzsinórban, ezért is figyelik különösen a súlyát. Lehet, hogy elmérték, de az is lehet, hogy jól mérték, és igen, 2300g-mal akkor ő IUGR baba. Ami nagy valószínűséggel semmi bajt nem jelent, csak egyszerűen bent nem tud már nőni, nem jók a körülmények. Jobb helyen lenne kinn. Ezért is akarnak befektetni, hogy ha kell, azonnal indítsák a szülést. Nem ellened van és nem a fiad ellen, hanem a baba érdekében. Gondolom szteroidokat kapsz, tüdőérlelőt, hogy ha indítani kell ne legyen baj a légzésével. Bízz az orvosokban. Ha IUGR a baba, akkor jobb, ha minél hamarabb megszületik.
2022. jún. 14. 09:31
 5/23 A kérdező kommentje:
Keringest segito gyógyszert kapok,mast nem, nst t neznek 2szer egy nap. De en ugy vettem ki a szavakbol,hogy jobb lenne ha bent maradna vegig..de valoszinu penteken dől el mi a helyzet. Remelem kihuzzuk vegig. Egyebkent a lepenyem nincs egyaltalan megérve.
2022. jún. 14. 09:37
 6/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi valaszokat,nem igazan nyugodtam meg. Mivel itt nincs koraszulott osztaly..ezert izgulok,es nem szeretnek korhazban fekudni sokaig.
2022. jún. 14. 09:38
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy gyorsan fel tudnád "hízlalni" a babát. Bármi lehet az oka annak, hogy nem olyan ütemben hízik, nem feltétlenül tudsz hatással lenni rá.

Illetve mivel már a 37.héten vagy igazából magától is bármikor beindulhat a szülés, akár holnap is.

2022. jún. 14. 09:41
 8/23 anonim válasza:
23%
Én is 37 hetesen szültem meg a kisfiam ő 3000 gramm volt akkor szoval valóban le van maradva kicsit viszont előtte én is kórházban voltam egy hónapot (covid miatt sajnos) a lényeg h én abban a hónapban nem sokat mozogtam egy szobában voltam végig és csak ettem mást nem lehetett. Így hízott meg bent a baba mert amúgy kis súlyú volt ő is. Szóval nekem ez segített. A kolléganőm szintén terhes volt ugyan úgy volt kiirva mint én cska ugye nekem hamarabb jött, neki viszont még is mondták h a baba nem kap elég táplálékot 3s vitamint mert az anyuka veszi fel az összeset szinte és ezért nem hizott. Sokat mászkált vele szinte mindig ment ha kell ha nem... Szóval aztán feküdnie kellett otthon hogy szegény baba húzzon is valamit. Hát őszintén nem feküdt akkor sem egy idióta volt.. És valóban úgy is szült meg hogy kicsi törékeny volt a kisbaba.
2022. jún. 14. 10:18
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk a baba 40 hetre 2,5 kg-val született. Semmi baj nem volt, utána meg olyan étvágya volt, hogy lekörözte a többieket. Ezek az ultrahangos sulybecslesek amugy se pontosak. Nalunk semmi baja nem lett a gyereknek. Nem kell egybol parazni..
2022. jún. 14. 10:19
 10/23 A kérdező kommentje:
Elsoszulottem 2970 g mal szuletett 40 hetre,tehat ő sem volt nagy,illetve nekem es a ferjemnek is 3 kilo alatt volt a sulyunk. Csak ez igazsagtalan,hogy én tenyleg mindent ettem,normalisan, semmi karos szenvedely stb. Es megsem jo semmi...
2022. jún. 14. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!