Mit csináljak,hogy tudjak végre aludni rendesen?
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy ti mit csinálnátok a helyemben?! Ez a 3. este,hogy szinte semmit se alszom.. Tegnapelőtt éjszaka felriadtam hajnali 3 körül,úgy éreztem hirtelen mintha a testem "elfelejtette" volna hogy kell levegőt venni. Nagy nehezen vissza aludtam 6 körül.. Viszont tegnap éjszakára ez már odáig fajult,hogy azt az igazi mélyről jövő nagy levegőt szinte alig tudtam venni,fekvő helyzetben mintha "fogták" volna a torkom,fel kellett kelnem és kimenni a lakás elé,a folyosón sétálgattam. De ez viszont már olyan méretet öltött,hogy alig kaptam levegőt rendesen,remegtem néha,mert féltem hogy megfulladok,hogy felhívtam kétségbeesve a 112-t,bevittek a sürgősségire,vérvétel,vérnyomás,véroxigen,tüdő minden rendben.. erős szorongást állapították meg,első körben a valeriana-t ajánlottak és magne b6ot,utána max erősebbet, és/vagy pszichológust.. de beszedtem ma a valeriana-ból a napi adagot,2x2-t,este lefekvés előtt hármat... Most este megint ott tartok,hogy nem tudok feküdni,se oldalt,se háton,se félig fekve,se ülve,kb mint egész nap,csak estére jön hozzá a remegés,hogy megfulok,nem tudok sehogy megint aludni.. lejöttem a ház elé sétálgatni,de viszont azt érzem,hogy olyan hullafáradt vagyok,hogy el tudnék aludni állva is.. de ugye le kellene akkor feküdni és kezdődne megint... Nem bírok ki még x éjszakát ébren! Ráadásul ami nehezíti a helyzetemet,hogy 21 hetes kismama vagyok.. ne haragudjatok,ha hosszú lett,próbáltam elmagyarázni az egészet érthetően..
Köszönöm szépen!
Volt hasonlóm. Lehet pl. reflux. Magas párnákat tegyél a fejed alá, félig ülő helyzetben legyél. Készíts oda vizet. Kortyonként iszogass, ha eszedbe jut. Ne aludj, de pihengess. Ha megint pánikolsz, akkor álj fel sétálj, olvasgass.
Holnapra kérj táppénzt a háziorvostól.
Nem hiszem,hogy reflux,mert semmilyen savat nem érzek.. az egészet úgy tudnám leírni,hogy akármilyen pozícióban aludnék az ágyon,mintha valaki épp össze akarja nyomni a torkomat,mintha épp fojtogatni akarna.. de ha ülök kint a konyhában, úgyse jobb.. sétálnom kell
Háziorvosom holnap délután rendek,természetesen felhívom majd,de gondoltam itt rakérdezek,hátha.. alig élek olyan álmos,fáradt vagyok,de ha le kell feküdni.. megőrülök,hogy ennyi ideje egyszerűen semmit(!) se aludtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!