Szülésre készülés. Pár jó tanács esetleg?
Sziasztok 😊
Jövő héten fogunk leülni az orvossal, pontosabban szülésznővel megbeszélni a szülés részleteit. Nem igazán tudom, hogyan fog zajlani a dolog. Azt tudom, hogy le kellesz tisztáznunk pl. a fájdalomcsillapító kérdését. Lehet hülyén hangzik, de nem tudom, hogy mit szeretnék, mi lenne a jó.
Egy olyan kérdésem, kérésem lenne hozzátok, hogy leírnátok ti hogyan csináltatok, kértetek fájdalomcsillapítót (Epidurális vagy más), segített? Félek mostmár egy kicsit, csak annyit tudok, hogy r*hadtul fog fájni, bármi is lesz, bármit is csinálunk. Vannak dolgok, amikre érdemes rákérdezni, beszélni róluk? Mik azok? Egyébként nem Magyarországon szülök, ami ugyancsak nem könnyít a dolgokon, de nem is vészes helyzet emiatt.
+ Itt vinni kell magammal olyan ruhadarabot, amiben szülni fogok. Hálóingre gondoltam, ami gombos végig, vagy legalábbis a felső része az. Az megfelelő? Vegyek kettőt?
Hálásan köszönök bármilyen jótanácsot! ❤️

Az első hozzászólón jót mosolyogtam, "nem szültem még" de azért adja a jó tanácsokat "tapasztalatból" 😆
Nekem éjfél körül folyt el a magzatvíz, bementünk 1 ujjnyira voltam nyitva, hajnal 2 körül kezdődtek a fájások, de azok még elég elviselhetők voltak, akkor kérdezték kérek e epidurális érzéstelenítést, kitöltöttem a papírt, de akkor még nem voltam biztos benne, hogy kérem e, mert még teljesen tűrhető volt a fájdalom. Azt mondták, míg átgondolom adnak beöntést, ez meg is történt, onnan már úgy mentem vissza vajúdni, hogy nem bírtam kiegyenesedni a fájdalomtól. Akkor mondtam, hogy rendben kérem az EDA-t, erre megvizsgáltak és mondták, hogy mivel már 4 ujjnyira kitágultam nem adhatjàk, csak gázt, ami egyáltalán nem csillapítja a fájdalmat. Kb. 4 órától elkezdődött az iszonyatos fájdalom, 7 órakor már annyira nem bírtam, hogy kértem valamit csináljunk, mert már nem bírom tovább, a méhszáj nem akart felszállni, ekkor kötöttek fel oxitocint, na akkor már tényleg azt hittem ott fogok elpusztulni, el nem tudtam képzelni ekkora fájdalmat, végül 9 óra után pár perccel született meg a fiam. Így utólag már nem bánom, hogy nem kértem az EDA-t, mert anélkül is túl éltem, de abban a helyzetben nagyon jól jött volna a fájdalomcsillapítás.
Én két szoptatós hálóinget vittem magammal, szüléskor a kórházi volt rajtam.
Kitartást kívánok, remélem neked jobb élmény lesz a szülés, mint nekem. 🙂

Off: Na, erről kellene szólnia az oldalnak, kulturált, kedves hangnemben tanácsok, tapasztalatok megosztása egymással, nem kioktatás és személyeskedés. 😊
Egyébként nekem is nagyon hasznosak voltak a beszámolók, én is első szülésem előtt állok, és én sem tudok még "semmit".

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!