Apuka milyen mértékben és miben tud részt venni a babára/szülésre való készülésben és a terhességben?
Figyelt kérdés
Nálatok hogy volt ez?2021. máj. 23. 16:58
1/2 anonim válasza:
Ez attól is függ, miben akar részt venni. Mert nagyjából mindenben részt tud venni.
Nálunk mindenhova jött/jön velem. Ultrahangból egyet sem hagyott ki az elsőnél sem, és most sem (most épp a másodikkal vagyok félidőben).
Együtt voltunk mindenféle tanfolyamon (szülés felkészítő, baba elsősegély, szoptatási felkészítő). Együtt vásároltunk be mindent és raktuk össze a gyerekszobát. Együtt néztünk babagondozásról videókat.
Nagyon hasznosnak is bizonyult később is a dolog. A szülésnél nagy segítség volt, a kórházban töltött napok alatt, amikor tanultuk a szopit, sokszor csak az ő segítségével sikerült mellre tenni a babát eleinte. Egyből magabiztosan pelenkázott, öltöztetett, fürdetett. Mindenből kivette és a mai napig kiveszi a részét.
2/2 anonim válasza:
Terhesseg elejen nekem veszes hanyasom volt 11.hetig. Segitett,"apolt", es minden ilyesmi,amire akkor szuksegem volt az "eletben maradashoz". Aztan elkisert vizsgalatokra,vagyis virus miatt sajnos nem tudott bejonni sima vizsgalatokra,mivel nem engedtek be,de az elso 4 honapban elkisert,es kint vart. A 3 genetikai uh-kat maganban csinaltattuk,oda mar o is bejohetett. 😊 Amit kicsit hianyoltam,az az,hogy nem igazan vette ki a reszet a bevasarlasbol. Pl sem a kisagy,sem a babakocsi,kisruhak,igazabol semmihez nem szolt hozza semmit,vagy nem otletelt,mindent teljesen ram bizott,pedig nekem jol eset volna,ha o is bevonja magat ezekbe. Szulesre a kedzetektol be akart jonni,igy is lett. Virus miatt szinten elmaradt a szulesfelkeszito,viszont talaltunk online,es en azt neztem. O nem akarta,mert allitasa szerint mindent tudott. Egyebkent ha rendesen meg lett volna tartva a korhazban,akkor eljott volna,de kapora jott neki a virus😅. Szules elott kijelentettem neki, hogy meg mielott elkezdene simizni,vagy barmit,kerdezze meg,akarom e,vagy legalabbis ne sertodjon meg,ha nem jol reagalom le a kedveskedest szuloszoban,mert nem tudom mit fog kihozni belolem a fajdalom. Igy is lett,megkerdezte csinalhatja ezt/azt,es mindre nem volt a valaszom. Mondjuk a kitolasnal mar semmilyen fajdalmat nem ereztem,ott jol esett volna,ha nem fel meterre ul tolem,hanem fejem melle all,es simogat,puszil,de o nem tudhatta,hogy szabad a palya,magatol pedig nem mert😅 Ettol fuggetlenul a vilag legjobb apukaja. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!