Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik első terhességnél vérezge...

Akik első terhességnél vérezgettek, kaptak valami gyógyszert a terhesség megtartására? Mit és hol, melyik kórházban? Volt terhesség előtt hormonvizsgálatod?

Figyelt kérdés
Én is véreztem, kaptam Utrogestant, Székesfehérváron, a Szent György kórházban. Nem volt előtte hormonvizsgálatom, a baba megmaradt.
2010. szept. 19. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Én az előző terhességemnél véreztem, Duphastont kaptam, a baba sajnos így sem maradt meg. Mostani terhességemnél a teszt után azonnal mentem orvoshoz, Utrgestan kúpot kaptam.
2010. szept. 19. 13:48
 2/10 anonim ***** válasza:

Két missed AB után kaptam Utrogestant, sztk-ban, nem volt hormonvizsgálat. Jövő hónapban 2 éves lesz a lányom.

A mostaninál nem adtak, nem tudom, hogy miért, de nem is vérezgettem. Talán az előző terhesség megváltoztatott valamit. :)

Amúgy miért is kellett volna hormonvizsgálatnak lennie?

2010. szept. 19. 14:34
 3/10 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem a vizsgálatot, mert a legtöbb helyen csak akkor ínak gyógyszert, ha már volt vetélés, vagy hormonvizsgálat igazolja a szükségességét. Nekem egyik sem volt mégis kaptam.
2010. szept. 21. 13:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Első várandóságomkor el kezdtem vérezni, ezért kaptam Ultrot. Épp ma 4 éves a fiam!

Szerintem azért írják fel az orvosok, mert mire elkészülne a hormonvizsgálat eredménye, addigra lehet elmenne a baba. Vérzéskor az orvos nem várhat 1-2 napot vizsgálati eredményekre. Neki azonnali döntést kell hoznia, így írják fel a gyógyszert. Bár emellett is előfordulhat vetélés, de talán sokkal kisebb számban, mint a gyógyszer szedése nélkül.

2010. szept. 21. 13:38
 5/10 A kérdező kommentje:
boldog szülinapot!
2010. szept. 21. 13:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy azonnal felírták, hiszen a hormonlabor napok, néhol hetek alatt készül el, és a terhesség eleji vérezgetés, barnázás kb. mindig progihiány miatt van.

Én barnára kaptam Ultrogestant 3x2, a 12. hétig kellett szedni.

Fórumon egy csajnak nem adott a doki, másnap reggelre behívta vérvételre, el is vetélt még az eredmény megérkezte előtt szegény.

Ne aggódj, problémát nem okozhat az Ultro, ezért is "merik" azonnal felírni.

2010. szept. 21. 14:00
 7/10 eszo ***** válasza:
sajnos nekem sem írtak fel májusban semmit, pedig 1 hét alatt 2* voltam bennt ügyeleten és 3 doki is megvizsgált..el is ment a babám...
2010. szept. 21. 16:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Én a zuglói SZTK-ban voltam, és kérleltem a dokit, hogy segítsen, mert 38 éves vagyok és első gyerek, és nagyon akarom. Véreztem kicsit és éreztem, hogy ebből nagy baj lesz. Az Utrogestan 2 nap alatt helyretett, és gyönyörű fiam született.
2010. szept. 21. 17:35
 9/10 anonim ***** válasza:
En Fehervaron szultem, 2-szer vereztem, de nem kaptam semmit, szigoruan fekudnom kellett, amit be is tartottam, most novemberben lesz 2 eves a kisfiam:)
2010. szept. 21. 17:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Én gyöngyösi vagyok, miután teherbe estem 7 hetesen mentem el orvoshoz, barnás csepegésem volt, ő rögtön felírt egy két hetes Utrogestan kúp kúrát, hormonvizsgálat nélkül(!!) nem is volt semmi probléma utána, szép terhességem volt, és egészséges kisfiam született!
2010. szept. 22. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!