Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma nagyon nehéz szatyrot...

Ma nagyon nehéz szatyrot cipeltem haza a boltból és azóta érzem a hasam alját. Lehetett baja a babának?

Figyelt kérdés
14 hetes vagyok, és ölben vittem a szatyrot, mert lógatva nem bírtam el. Azért aggódom, mert azt hallottam, hogy ilyenkor nem szabad cipekedni. Amúgy nem szoktam mindenért parázni, lehet, hogy csak érzékenyebb vagyok.
2010. szept. 18. 21:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak a méhszájad ki ne nyíljon.
2010. szept. 18. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is jártam így a terhességem alatt, hál' Istennek nem lett baja a babának. Próbáld meg kipihenni ezt a cipekedést, és legközelebb ne vásárolj be ennyire. Elvileg nagyon nagyot kellene emelned ahhoz, hogy baj legyen. Jó babavárást Neked!
2010. szept. 18. 21:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha baj lenne elkezdesz vérezni. kérdés mennyire tapadt meg a baba, ha minden rendben van nem lesz baj.

Maga a baának nem lesz baja hanem a méhtartó izmok feszünek meg, kinyílik a méhszáj vagy leválik a placenta. de ha nem vérzel semmi baj sincs. ha igen irány a korház.

2010. szept. 18. 21:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Most nagyon megijedtem. Nem vérzem, a szatyor kb 10 kiló volt, de annyit emelnek egy 2. babát váró kismamik is, nem? Úgy értem az első gyereket emelgetik, aki van legalább 10 kiló. Remélem nem lesz gond.
2010. szept. 18. 21:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is pihend ki magad, reméljük holnapra elmúlik az az érzés. Legközelebb ne vállald be. Akinek van már gyereke, annak nincs más választása, neked még van.
2010. szept. 18. 22:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Én magamból indulok ki. Amióta tudom, hogy jön a 2. baba, azóta minimálisan emelgetem a fiamat és egyáltalán nem cipelem. Lehajolok, legugolok hozzá, de nem cipelem.

Aki a 2. babát várja, az azért hozzászokik a cipeléshez egyébként, nemúgy, mint aki azelőtt nem cipekedett napi szinten 10 kg-ot. De lehet, hogy nagyon rosszul gondolom.

2010. szept. 18. 23:29
 7/8 Vilcsianyuja ***** válasza:

Vigyázni kell magadra, ezt tudomásul kell venned. Ha van más választásod, akkor nem kell bizonyítanod, micsoda strapabíró csaj vagy, inkább bízd a bevásárlást másra, vagy kisebb adagokban vásárolj.

Én is nagylegény voltam, emelgettem 12 literes vizesvödröket, bicikliztem, aztán az utolsó trimesztert 1000 Cg-vel kellett kihúznom... De a babának nem hinném, hogy baja lehet, de azért ez a hashúzódás épp elég jel arra, hogy most megvannak a magad korlátai, és jobb a korlátokon belül maradni.

2010. szept. 18. 23:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a hirtelen nagy súly emelésétől lenne baj. De ez folyamatos volt. A lányom 15kg, az ovis buszról minden nap én veszem le, szerencsére eddig még nem volt gond. 28 hetes vagyok.
2010. szept. 19. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!