Ha magas a crp es vorosversejt sullyedes, de nincs panaszom, akkor mi a teendo?
Elore leszogeznem, hogy szombaton megyek az orvosomhoz ultrahangra, jelengleg szabadsagon van es nem is tudom elerni.
16 hetes vagyok es a crp ertekem 8,6 lett a vorosversejt sullyedes meg 23.
Akkor vmi gyulladas van a szervezetemben?! Nincs semmi panaszom. Ez most akkor mit jelent? Vizelet eredmenyem holnapra lesz.

Nekem végig 8 körül volt a crp-m végig a terhességem alatt, senkit nem érdekelt. Nyilván az se mindegy mennyivel nagyobb, azt hiszem a felső határérték 5 (de ahogy előttem is írják ez nem terhesekre vonatkozik), ehhez képest 3-al nagyobb a tiéd, holott a crp több ezer is lehet.
Persze kérdezz rá az orvosodnál vasárnap, de nem kell aggódni emiatt.

crp 5-ig határérték, a 8.6 nem magas ne viccelj… 🤦🏼♀️
várd meg a vizelet eredményt aztán beszélj az orvosoddal. ez így önmagában nem diagnosztikai értéku.

4. ha a crp emelkedik akkor a süllyedés is, azért…
ne akard magad a gyakori alapján diagnosztizálni.

Ertem, akkor nem aggodom szombatig.
Koszonom

Én kedden voltam terhességmegállapításon, ott a nőgyógyász átnézte a leleteimet és 1 hete a vérvételen 18 volt a CRP-m és 29 a VVt-süllyedés értékem. Nekem erre terhesség alatt is szedhető gyulladáscsökkentő antibiotikumot írt a doktornő fel, ha beszedtem az egész dobozzal, akkor kell majd újra csináltatnom egy vérképet.
Azt mondta nem valószínű, hogy a babánál okoz bármit, ha magasabb, de ettől ez még nem jó, szóval a cél, hogy levigyük az értéket.

Nekem mióta terhes vagyok, egekben a süllyedés. Egy orvos se szólt még érte.
Amúgy ha rákeresel ezekre, hogy pl magas süllyedés, ott is írni fogják, hogy terhesség alatt is magas lehet. Én minden értékkel így szoktam, és mindig kijön, hogy a terhesség miatt van... Egyedül eddig a vas miatt szóltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!