Normális, hogy mozgás közben ilyen magas a szívfrekvenciája?
Tegnap voltam az első CTG-n, 36+3 hetes vagyok ma.
Felrakták a CTG-t, a baba végig rúgkapálta az egészet, majdnem le is esett a hasamról. A doki 2 órával később jött, megnézte az eredményt, rögtön küldött ismétlésre, mert végig 150-190 között hullámzott a baba pulzusa.
A második mérésnél kb meg sem moccant, gondolom aludt, ott már 130-150 között volt végig, inkább 150hez közel, nem igazán voltak nagy kiugrások.
A doki azt mondta ez már kicsit jobb, és ezzel mehettem is haza.
Nem nyugodtam meg, mert azóta is az jár a fejemben, hogy amikor mozog, akkor nagyon magas a pulzusa. És most például már egy órája meg sem áll, csak feszeng jobbra balra, én meg közben itt aggodalmaskodom.
Első baba, eddig minden rendben volt, de most tiszta ideg vagyok ettől. 🥺
Az enyém sem szeret semmi ilyesmit. Ultrahang vizsgálatnál is mindig elkezd rúgni, a védőnőnél a szívhangfigyelésnél is.
Csak az ijeszett meg, hogy most akkor lehet, hogy itthon is amikor izeg-mozog, akkor így ugrál a pulzusa fel le, 2 percenként 150-190 között?
Köszönöm, most kicsit kezdek megnyugodni! 🥺😊
Azt tudtam, hogy elmehet a pulzus 180ig, csak neki elég kitartóan annyi volt, meg felette. Mondjuk nyugalomban szépen beállt a második körnél.
Ilyen volt a két mérés:
Ilyen volt múlt héten nekem is. Mondta is az asszisztens, hogy ez nem jó. Kiküldött, innom kellett egy csomó vizet. Azt mondta, ha kevés a folyadék, attól lehet, hogy nagyon megugrik a pulzusa a babának.
Ijedtemben le is gurítottam fél óra alatt másfél liter vizet, a második vizsgálat már rendben volt.
Azt mondta az asszisztens, hogy a következő előtt legalább 1 liter vizet igyak majd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!