Mennyit híztatok a 3. trimeszterben? Vagy úgy összesen.
Összesen 11 kg-t szedtem magamra, ha a legmélyebb pontról indulunk, ami a terhességem 14. heténél volt (az első trimeszterben fogytam 5 kilót), ha azt nem számítjuk, hanem a kimaradt menzeszt csak, akkor 6 kg+-al zártam. Minimális túlsúlyom volt az elején, végül szerencsés voltam, mert a kórházból kevesebb kilóval sétáltam ki, mint amivel a terhességet kezdtem. A plusz kilók zöme a 3. trimeszerben jött fel, tehát ha trimeszterekre lebontom, akkor 1. trimeszter: -5 kg, 2. trimeszter: stagnálás, majd a végére ~+2 kg, és a maradék mind a 3. trimeszter végéig jött fel.
Aztán a szoptatással is még durván fogytam. Amikor kezdtünk próbálkozni a tesóval, akkor igyekeztem mindent IS magamba tömni, hogy legyen egy kis biztonsági tartalékom az első trimeszteri időszakra, mert ha akkor is fogytam volna 5 kilót, kb nem éljük túl a dolgot. Most vagyok a második trimeszter elején, egyelőre tartom a súlyom, most nem volt olyan durva az első pár hét, de hízni most sem igazán tudok még.
ma vagyok 30+6 napnál, az alábbiak szerint alakult a súlyom eddig:
utolsó mensikor: 78kg
12+0: 76kg
16-17. hét körül tértem vissza a kezdő súlyhoz, az első 12 hétben fogytam inkább, 75kg volt a legkevesebb. aztán beindult a "buli" 😅
18+4nél már 80kg voltam
27. hétben 87, most pedig 91 körül.
tehát eddig 13-14 kg-nál járok, viszont a baba is egész nagy, majdnem 1.5kg már. +kicsit vizesednek a lábaim is, ez is hozzátehet valamennyit a súlyhoz. remélem sok kg nem fog már feljönni 😄 pedig alapvetően nem mondanám, hogy többet eszek, mint ezek előtt... de hát ez van, majd lemennek a kilók ha eljön az ideje ☺️
Kb 7-8 kg-ot. A 20. hétig fogytam. Szüléssel le is ment majdnem mind.
Nem voltam cukros, nem diétáztam.
Egyik esetben 8 kg jött fel.
16 lett a vége
Másik esetben 10 kg ..20 lett a vége..
Pedig nem zabáltam..
De utána simán lement mind 3 hónapon belül
Összesen 12 kilót, az első 3 hónapban fogytam négyet, utána arányosan jöttek fel, minden hónapban valamicske. 72 kb voltam teherbeesés előtt, 84-gyel mentem be szülni. Amikor hazajöttem, 77 voltam, mire a baba 10 napos lett, már a szülés előtti 72-t mutatta a mérleg újra.
De felesleges ezen aggódni, a +5 kg kb csak a baba és a vele járó dolgok, szóval ne parázz. Ami kell, az kell, és valóban jó vigyázni, de csak észszerű keretek között, vagyis táplálkozz változatosan, kiegyensúlyozottan és normál adagokat egyél, a felesleges üres kalóriákat kerüld csak, ha tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!