Mért nem lehet fürdeni, a terhesség alatt? Ti csak zuhanyoztok vagy fürödtök is, csak nem tűz forró vízben?
Elvileg a fertőzés veszélye miatt.
Illetve terhesség elején, 1. trimeszterben vetélés veszélye miatt, a meleg vízben csücsülés méhtevékenységet indíthat be, 3. trimeszterben koraszülést okozhat, szintén hasonló okokból.
2.-ban elvileg, ha nagyon akarsz, lehet, de én nem fogok, nem szeretnék, pedig fürdős voltam nagyon.
Zuhi,és azt sem forró vízben...
Én csak zuhanyoztam. Amikor a férjemnek fürödhetnékje volt- ő is zuhanyozós tipus- akkor odaültem a kád szélére és belelógattam a lábam a forró vizbe imádtam...
elég meleg vizet szeretem sajnos igy vissza kellett fognom magam zuhanyzáskor..
azért nem lehet mert alhasi vérbőséget okoz.
Lehet, csak ne legyen forró a víz. Még ha a külső méhszáj nyitva is van, akkor se jut fertőzés a méhbe, hiszen a méhszáj többi része (középső és belső zárt). Ha ezek is nyitva lennének, akkor már vagy nagyon közel lenne a szülés és vajúdnál vagy gond lenne és kórházban feküdnél :)))
"Kérdés:
Sokszor elgondolkodtam azon, hogy egy kismamának szabad e a zuhanyozáson kívül fürödnie a kádban. Tehát beleülhetek -e egy kád kellemesen meleg vízbe? A védőnőm egy alkalommal kifejezetten kért arra, hogy ne tegyem, de sok helyen olvastam, hogy a legjobb mód a kikapcsolódásra, ellazulásra egy kád meleg vízben való relaxálás. Nem tudom, most kire hallgassak.
Válasz:
Én azt mondanám, hogy nyugodtan relaxáljon kádban, csak arra vigyázzon, hogy a víz ne legyen túl meleg, inkább langyos. Ekkor semmi baj nem fog történni.
Dr. Ács Nándor"
Köszönöm a válaszokat, csak azért kérdezem mert én terhesség előtt mindig egy jó nagy kád forró vízben csücsültem:)Imádtam:)
Most vagyok 24hetes, eddig párszor fürödtem, nem forró hanem kellemesen langyos vízben, és nem hosszú ideig.
Csak lelkiismeret furdalásom van mindig miatta:(
Most jönnek a hidegebb idők, már most fáj a szívem egy jó forró fürdö után....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!