Lehet tatár beefsteaket enni, ha már átestem a toxoplazmózison?
Jól van 31 neked adok igazat.
Kérdést feltevő hölgytől elnézést kérek(bár hasznos téma lehet terhesnőknek), de megosztom azt a részt, amit a 31es fordítótól vártam(nehogy valaki azt gondolja, hogy én félmunkát végzek, mert szerintem ez kifejtésre szoruló téma.), de 31-esnek is köszönöm a fáradozását, mert tényleg mindenki próbált a legjobb tudása szerint választ nyújtani.
"A sajtok, különösen a lágy sajtok világszerte szerepet játszanak a listeriosis kitörésében. Az élelmiszer-eredetű listeriózis egy viszonylag ritka, de súlyos betegség, amelyet a L. monocytogenes okoz , egy kórokozó, amely normál főzési hőmérsékleten elpusztul, de hűtve már 0°C-on is képes lassan növekedni. A listeriosis tünetmentes fertőzése valószínűleg a legtöbb egészséges embernél előfordul, de komoly egészségügyi kockázatot jelenthet az arra érzékeny populációra, beleértve a terhes nőket , az időseket és az immunhiányos egyéneket.
Liszterozist lehet tole kapni, ami millioszor veszelyesebb mint a toxoplazma. A toxoplazma antibiotikummal gyogyithato.
A liszterozis nem. Vetelest, halvaszulest, fogyatekossagot okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!