Lehet tatár beefsteaket enni, ha már átestem a toxoplazmózison?
Figyelt kérdés
2022. máj. 10. 18:59
1/33 anonim válasza:
Nem amiatt nem lehet enni, azt mosatlan zöldségtől is kaphatsz. Liszterózist, és a tojás miatt szalmonellát szedhetsz össze.
2/33 anonim válasza:
Én nem kockáztatnám meg.
Nyers húst egyébként se kéne terhesen enni.
3/33 anonim válasza:
Igen most már ehetsz, mert már védett vagy ellene. Terhességben tényleg nem jó kétes helyeken gyrost vagy kolbászt enni, mert lehet fertőzött. Főleg ha nem tudja a nő, hogy átesete toxoplazmozison.
4/33 anonim válasza:
6os vagyok, szerintem igen, mert terhesség a kategóriában van, meg ez a fertőzés veszelyes a magzatra.
5/33 anonim válasza:
Kár, hogy azt macskától lehet elkapni. A tarárbeefsteak meg nem macskából készül. Ezen az alapon kolbászt se egyen, mert az sincs rendesen hőkezelve.
6/33 anonim válasza:
Csak egy nagyon kevés az esélye hogy macskától kapja el, nagyobb az esély az étellel. Csak akkor kaphatja el a macskától, ha az is először kapta el, plusz még a terhes nő se esett át eddig rajta.
7/33 anonim válasza:
Attól, hogy lepontozol a toxoplazmózist még nem lehet marhától elkapni. Mindegy, magas ez neked.
8/33 anonim válasza:
7-es olvass utána hogy toxoplazmózist marhától is el lehet kapni. 😊
Mivel a nyers húsban is benne lehet és a macska ürülékben.
De mindegy, magas ez neked.😊
9/33 anonim válasza:
7-es te tipikusan azt a példát hozod, amikor a hülye okoskodik 😅
10/33 anonim válasza:
7 Szívi, én nem pontoztalak le, nyugi. De ellehet kapni rosszul át sütött hústól. Benne van az egyetemi diasorba, mikrobioszt is tanulok.
Ajánlom figyelmedbe a zállatorvos videóit, egy ilyen rész is van benne. Egész szórakoztató:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!