Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhességi vérvételek...

A terhességi vérvételek ajánlottak, vagy kötelezőek?

Figyelt kérdés
Az elsőre elmentem. Még van 2, de azokra nem szeretnék elmenni. Mit csinálnak, ha szüléskor csak az első vérvétel lesz meg?
2022. máj. 6. 17:02
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Én meg már azt hittem, hogy valami komoly indokod van rá.

De ez amit leírtál... egyenlő a lófaxxal.

Én irtóztam a vértől, mégis, egy babáért még belevágtam a lombikba is. Ne tudd meg mennyi vérvétel, injekciózás és egyéb fájdalmas beavatkozás kellett hozzá. A magzatvízvétel a lombikhoz képest szintén lófax volt.

Mire megszültem annyira hozzászoktam, hogy ma már rendszeres véradó vagyok. Pedig én is ájuldoztam a vérvételtől korábban. Nemhogy közben, már előtte is.

2022. máj. 6. 18:39
 22/35 anonim ***** válasza:
87%
A vegen meg kell csinaltatnod a hepatitis szűrést, mert ha az nincs meg, akkor a babát fogják megszúrni, és az neki iszonyúan fajdalmas. Toxoplazmozis szűrés is van, nem mindegy, van-e ellenanyagod vagy nem. Streptococcus szűrés is kell, mert ha pozitív vagy szülés előtt, akkor antibiotikumot kell kapnotok. Nem csak a te vérképed miatt kell veevizsgálat. Tájékozódj, kérlek, úgy dönts felelősen.
2022. máj. 6. 18:49
 23/35 anonim ***** válasza:
94%

Istenem, te még mindig az vagy, aki azon sír itt hetek óta, hogy abortuszra kellett volna mennie...?

News flash: nem mentél, úgyhogy most már visszavonhatatlan felelősséged, hogy összeszedd végre magad, ha kell, akkor segítséggel és normálisan végigcsináld a terhesgondozást és a szülést. Hogy utána mi lesz a babával, arra több értelmes opció is létezik, de legalább addig viseld a helyzetet felelősen és legyél szíves részt venni a vizsgálatokon, amik nem viccből vannak.

2022. máj. 6. 18:52
 24/35 anonim ***** válasza:
95%

22-es.. Az a baj, hogy a kérdező annyira rá van pánikolva az egészre, olyan gyerek, hogy nem érdekli, hogy a fele dolog a baba miatt is szükséges. Mióta rájött, hogy nem vetetheti el 2 naponta ír ki kérdéseket, hogy ő bele fog halni a terhességbe/szülésbe, nem bírja..stb..

Vagy troll vagy nagyon komoly segítségre lenne szüksége.

2022. máj. 6. 18:57
 25/35 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem 1 vèrvètel elèg, közèpidőben. Cukormeres ugyanaz a sajàttal. A màjèrtèkeket akkor erdemes nèzni a vègèn, ha van mas tünet is.
2022. máj. 6. 20:12
 26/35 anonim ***** válasza:
93%
Jooooool van, terjeszd még a hülyeséget 25ös.
2022. máj. 6. 20:20
 27/35 anonim ***** válasza:
91%
Én is így vagyok a vérvétellel, de ha kell, hát kell.
2022. máj. 6. 20:21
 28/35 anonim ***** válasza:
90%

Otthon meg csak a cukrodat tudod mérni - amit kétlek, hogy méricskélsz magadnak ha ennyire parázol a vértől- . Nekem az pl jó, de az inzulinom kiugróan magas amivel azonnal diétára fogtak, plusz amikor kórházba kerültem ott a főorvos mondta, hogy hiába 7.8 a felső határ ő a kismamákat 7-től már diétáztatja.

Vérvételt meg lehet fekve is csináltatni, szólni kell előtte, hogy el szoktál ájulni, fektessenek le, plusz a vizsgálatokat is össze lehet vonni, pl egyszerre csináltatni a vérvételt a cukorterheléssel.

Plusz házhoz is lehet hívni aki leveszi a vért, az még kényelmesebb bár az már igencsak zsebbenyúlós.

2022. máj. 6. 21:18
 29/35 anonim ***** válasza:
81%
Isten óvja tőled a benned növekvő magzatot, komolyan mondom.
2022. máj. 6. 22:06
 30/35 anonim ***** válasza:
82%

Én pl. rh- vércsoportú vagyok, háromszor voltam ellenanyag szűrésen, ebből nagyon fontos legalább kettő a várandósság során. De igen, a terheléses cukrot sem tudja otthon megcsinálni az ember és az esetleges rejtett húgyuti fertőzésekre is fény derülhet ott, ahogy vérszegénységre, vesefunkciók elcsúszására, vagy bármi másra is.

Én rendszeres (15+ alkalom) véradó voltam/vagyok. A második trimeszteri vérvételen mégis majdnem elájultam. Nem teljesen, csak csuklottam össze. 1 órát kellett előtte sorban állni, pont amikor én jöttem volna, akkor kezdett sötétedni a világ. Levették a vért, lefektettek, betoltam a nálam lévő csokit, ittam és 5 perc alatt rendbejöttem. Tiniként ájulós voltam, nem újdonság. Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy sztk alapon beteg, terhes, akármilyen embereket állítanak órákig sorban üres gyomorral....

2022. máj. 7. 09:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!