A terhességi vérvételek ajánlottak, vagy kötelezőek?
Én meg már azt hittem, hogy valami komoly indokod van rá.
De ez amit leírtál... egyenlő a lófaxxal.
Én irtóztam a vértől, mégis, egy babáért még belevágtam a lombikba is. Ne tudd meg mennyi vérvétel, injekciózás és egyéb fájdalmas beavatkozás kellett hozzá. A magzatvízvétel a lombikhoz képest szintén lófax volt.
Mire megszültem annyira hozzászoktam, hogy ma már rendszeres véradó vagyok. Pedig én is ájuldoztam a vérvételtől korábban. Nemhogy közben, már előtte is.
Istenem, te még mindig az vagy, aki azon sír itt hetek óta, hogy abortuszra kellett volna mennie...?
News flash: nem mentél, úgyhogy most már visszavonhatatlan felelősséged, hogy összeszedd végre magad, ha kell, akkor segítséggel és normálisan végigcsináld a terhesgondozást és a szülést. Hogy utána mi lesz a babával, arra több értelmes opció is létezik, de legalább addig viseld a helyzetet felelősen és legyél szíves részt venni a vizsgálatokon, amik nem viccből vannak.
22-es.. Az a baj, hogy a kérdező annyira rá van pánikolva az egészre, olyan gyerek, hogy nem érdekli, hogy a fele dolog a baba miatt is szükséges. Mióta rájött, hogy nem vetetheti el 2 naponta ír ki kérdéseket, hogy ő bele fog halni a terhességbe/szülésbe, nem bírja..stb..
Vagy troll vagy nagyon komoly segítségre lenne szüksége.
Otthon meg csak a cukrodat tudod mérni - amit kétlek, hogy méricskélsz magadnak ha ennyire parázol a vértől- . Nekem az pl jó, de az inzulinom kiugróan magas amivel azonnal diétára fogtak, plusz amikor kórházba kerültem ott a főorvos mondta, hogy hiába 7.8 a felső határ ő a kismamákat 7-től már diétáztatja.
Vérvételt meg lehet fekve is csináltatni, szólni kell előtte, hogy el szoktál ájulni, fektessenek le, plusz a vizsgálatokat is össze lehet vonni, pl egyszerre csináltatni a vérvételt a cukorterheléssel.
Plusz házhoz is lehet hívni aki leveszi a vért, az még kényelmesebb bár az már igencsak zsebbenyúlós.
Én pl. rh- vércsoportú vagyok, háromszor voltam ellenanyag szűrésen, ebből nagyon fontos legalább kettő a várandósság során. De igen, a terheléses cukrot sem tudja otthon megcsinálni az ember és az esetleges rejtett húgyuti fertőzésekre is fény derülhet ott, ahogy vérszegénységre, vesefunkciók elcsúszására, vagy bármi másra is.
Én rendszeres (15+ alkalom) véradó voltam/vagyok. A második trimeszteri vérvételen mégis majdnem elájultam. Nem teljesen, csak csuklottam össze. 1 órát kellett előtte sorban állni, pont amikor én jöttem volna, akkor kezdett sötétedni a világ. Levették a vért, lefektettek, betoltam a nálam lévő csokit, ittam és 5 perc alatt rendbejöttem. Tiniként ájulós voltam, nem újdonság. Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy sztk alapon beteg, terhes, akármilyen embereket állítanak órákig sorban üres gyomorral....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!