Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen legyen a babaszoba?

Milyen legyen a babaszoba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Augusztus 31-re vagyunk kiírva az első kisbabánkkal, aki az ultrahang szerint kislány lesz. Szeretnénk elkezdeni berendezni a babaszobát, de semmi ötletünk. A szoba 6*5 m-es. A falakat babarózsaszínre vagy bézsre, a bútorokat fehérre tervezzük.

A boltokban túl nagy a kínálat, de mivel első baba lesz, nem tudjuk, hogy melyik márkák melyik termékeit érdemes megvenni.

Nektek melyik márkák és termékek váltak be a kisbabátok szobájában?

Ár limit nincs, így felsőbb kategóriás termékeket is írhattok.

Köszönjük előre is!

2022. máj. 3. 18:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Mia bútorkollekciót vásároltunk a Mamas & Papas üzletből.

Gyönyörű, igényes bútorok.

2022. máj. 3. 18:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Tényleg gyönyörűek, ez akár jó választás is lehet.
2022. máj. 3. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Lorellit vettünk, fehér és szürkés barna. Olcsóbb kategória de ez is szép, szerettük 😊
2022. máj. 3. 21:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Én bánom, hogy kínlódtam vele. Nem ott játszottunk, nem ott pelenkáztunk, nem ott voltunk nap közben, csak aludni tettem le ott.

Persze rendezd be, és is berendeztem, de aboszút nem érte meg a belefektetett időt.

2022. máj. 3. 21:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nehéz ebben segíteni. Mi igyekeztünk a praktikusság elvét követni. Semleges falszínekben gondolkodtunk, mert "mi van ha"... Genetikai teszt és uh alapján is tudtuk már, hogy kislány, mire eljutottunk 33. héten oda, hogy elkezdjük a szobát, de azért nyilván bennünk volt az is, hogyha hamar érkezik egy kistesó, aki esetleg kisfiú lesz, ő ne az atom pink szobába kényszerüljön (egy darabig közös szobájuk lesz) és ne is kelljen feltétlenül nekiállnunk festeni. :) Nagyon sok babaszoba képet megnéztem Pinteresten mire kialakult a kép, hogy mit szeretnék. A férjemnek abszolút nincs érzéke, sem fantáziája ilyenekhez, így ő csak a megvalósításban vett részt aktívan és a végén rácsodálkozott, hogy "van nekem ehhez tehetségem". :D Én neked is azt javaslom, hogy inspirálódj Pinten, ami magát a stílus irányt megadja, hogy neked/nektek mi tetszik egyáltalán. Valakinek tetszenek a színes falak, színes figurák akár festés, akár matrica formájában. Más inkább a letisztult színekben gondolkozik. Ezt neked kell kialakítani.

Aztán gondolkozz el azon, hogy szerinted mi hogyan lenne praktikus, mire lenne szükségetek abban a szobában. Akár kérdezősködj babás barátnőktől is. Nekünk a kiságy adta fel a legnagyobb leckét. Tudtam, hogy nem akarok kombi kiságyat, nem is férne el praktikusan, kihasználni sem fogjuk feltétlenül. Tudtam, hogy szeretnék alá ágyneműtartót, olyat, aminek van fedele! Tudtam, hogy állítható magasságú legyen, hogy lehessen kivenni rácsokat belőle, hogy 140x70-es legyen és hogy az első rácsot lehessen lecserélni leesésgátlóra majd. Legyen fehér, letisztult, "szögletes". Mindezt elérhető áron. Szóval igény volt sok, csak a tökéletes modellt nem találtuk. :D Aztán voltunk babalátogatóban és megcsillant a fény a szememben a baba kiságyát látva, hogy hát én pont EZT keresem. Így esett a választásunk egy Klups kiságyra.

Mellé került egy-két fehér komód és egy picike szekrény, de ezek normál bútorok, nem bababútorok. Nekem a bababútorok valahogy nem jól kihasználhatónak tűnnek és nem akarok komplett berendezést cserélni néhány év múlva. A kiságyra vettünk pár ezer forintért egy merev pelenkázó lapot, amit simán le lehet kapni róla, vagy visszatenni, ha szükség van rá. Tökéletesen megszolgálta az árát, szerintem max 4 hónapig használtuk, így tényleg felesleges lett volna külön pelenkázó komódot venni. Én gyakorló szülőként azt javaslom, ha ilyenben is gondolkodtok, az legyen átalakítható sima komóddá pl. :)

A "lányosságot" pedig dekorelemekkel csempésztük be. Rózsaszín sötétítő függöny, szőnyeg, képek, egyéb dekor elemek.

2022. máj. 4. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!