Mit jelent az, hogy medencevégű fekvés? A babának a
terhesség végén hogyan kellene feküdnie?
2008. dec. 18. 13:42
szia!A medence végü szerintem az hogy a lába van lent.a vége felé fejfekvésűnek kéne lennie.szoval a feje van lefelé.kb a 30hétre már le van fordulva és az esetek többségében már ilyenkor nem is fordul vissza.mennyi idös vagy?39hetes kismama
2008. dec. 18. 13:43
a medence végű fekvés azt jelenti, hogy nem a baba feje van alul, hanem a feneke.
Ezt császározni szokták, de ismerek olyat, akinek az orvos megfordította a babát( nagyon fájt neki), és olyat is aki így szült. Persze az is fájdalmasabb, meg komplikáltabb, ezért is nem vállalják be az orvosok, ezért császároznak.
2008. dec. 18. 13:45
4/12 A kérdező kommentje:
29-30 hetes vagyok. Ha nem fordul meg a baba, akkor ugye nem fogják erőltetni, hogy így szüljem meg? Azért bizonytalanodtam el, mert én azt hittem, hogy farfekvésűnek mondják azt a babát, akinek a feje fent, popsija lent.
Első vagyok:
Szerintem keresztben fekszik a babád.
2008. dec. 18. 13:48
ne izgulj.nem fogják eröltetni.kivárják a szülés napját és ha nem fordul meg császároznak.2.válaszoló.
2008. dec. 18. 13:48
a medencéje, azaz a fenek van lent. Az első fiam 38, a második 36, a harmadik (ő lány :) ), 30 hetesen fordult a jó irányba. Időd, mint a tenger!
2008. dec. 18. 13:56
Szia! Az utolsó bejegyzésedre válaszolva, igazad van. A feje fenn, popó lent - ez a farfekvés. De még lehet rá esély, hogy megforduljon. Te is elösegítheted, takarókat teszel a derekad és a popód alá, hátadra fekszel úgy, hogy a fejed kissé lefelé legyen (naponta 10 perc). Nekem szerencsére megfordult (a 28 héten még farfekvéses volt, de a 31-en már fejjel lefelé). A 34. héttel bezárólag nagy az esély a fordulásra, a babák többségének még elég helye van ehhez.
Ha elsö szülés - és farfekvéses marad, akkor többnyire császár. A második, harmadik szülésnél már így is neki lehet vágni a természetes módon való szüléshez.
2008. dec. 18. 13:56
Szia!Faros még a babód,a popsija van lennt.Én is igy voltam az első terhességnél és császároztak,a dokim azt mondta már ugysem fordul meg,ez a 38 héten volt.Neked azomban még van bőven ideje arra hogy fejvégübe megforduljon.De ha nem neizgulj nem kinoznak a spontán szüléssel hanem császárlesz,kilehet azt is birni.Most ujra babát várok ő már 32 héttől fejvégüben van.Ne izgulj nem lesz semmi gond.
2008. dec. 18. 14:25
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Második baba, de én nagyon rettegek, hogy így szüljem meg. Attól félek, hogy szegény beakad, se ki, se be. Nem bírnám elviselni, ha ezért lenne baja szegénykémnek.
Kapcsolódó kérdések: