Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » T! csináltok/csináltatok...

T! csináltok/csináltatok bármilyen terhestornát?

Figyelt kérdés

Ma lesz az első alkalom, hogy terhességi tanfolyamra megyek és szöget ütött a fejembe, hogy "jé, mi van ha erre rákérdeznek?". Én ugyanis semmilyen tornát, semmilyen gyakorlatokat nem végzek. Sétálni szoktam, de csak csínján, mivel sajnos keményedik a hasam. Nemcsak a sétától, mindentől, ha Duracell nyuszit játszom.

Most az jár a fejemben, hogy lehet a többi kismama minden félét csinál (torna, joga stb), én meg leszek a lusta, tunya anyuka, aki sz#rik

bele mindenbe...🤨😐

Az első alkalom ismerkedés, gondolom mesélni kellesz magunkról stb, csak azt nem tud, hogy pontosan milyen dolgokat.

2022. ápr. 25. 17:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, az ilyen helyeken általában nem céljuk, hogy kioktassanak, vagy ilyesmi, nem is biztos, hogy szóba jön, esetleg csak tanács szintjén. Ha mégis kérdezik, akkor elmondod, hogy sétálni szoktál, mert az intenzív mozgástól keményedik nagyon a hasad, ebbe senki nem fog belekötni :)
2022. ápr. 25. 17:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sokan nem csinálnak ilyesmit. Nemrég szültem, plusz 3 barátnőm is, de csak én tornáztam terhesség alatt. Attól még mindig volt közös témánk. Ha eddig nem sportoltál, attól még csinálhatsz kismama tornát vagy jógát. De csak akkor, ha jól esik. Ne azért, mert mások mit szólnak, ha nem mozogsz.
2022. ápr. 25. 17:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok aktív sportban, de azért szoktam. Nagyon szeretünk túrázni, úgyhogy napi szinten órákat barangolunk hegyen-völgyön, ha szabin vagyunk, illetve hétvégén. + alapból mozgós természet vagyok, állandóan csinálnom kell valamit, mert ha nem, úgy érzem haszontalan vagyok... De egy pár hete a dolgok megváltoztak. A vakációnkon kidobtam a taccsot, kis séta után brutál kemény lett a hasam, a semmiből, ezt hozzáteszem, itthon még minden rendben volt. Szerintem a meleg miatt is lehetett (éghajlat, hőmérséklet különbség az itthonihoz képest), hogy hirtelen lepunnyadtam, vagy nem tudom. Az autóban is rosszul voltam, nem tudtam utazni. Hát hadd ne mondjam milyen jól éreztem magam, ha tudom, otthon maradok a fenébe... De ez már hetekkel ezelőtt volt, most időszakonként van olyan, most bekeményedik a semmiből a hasam, a derekam is vacakol picit, mint egy öreg néni. 😅🤷🏻‍♀️ Pedig ez nem így volt. 🙄 Úgyhogy a tornát hagytam is, lehet rosszul tettem, mert biztos csak segít. De hát már ez van...
2022. ápr. 25. 17:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A kommented első mondatai után már majdnem írtam is volna, hogy ühümm... most még... :D

Én edzettem, szintén szerettem túrázni a terhesség előtt. A 16. hétig fekvehánytam, nem mentünk sehova. Utána egy darabig minden este eljártunk egy fél órát sétálni, az jól esett. Kb. a 28. héttől már az sem, nekem is keményedni kezdett a hasam, fájt a derekam, mintha le akarna szakadni a hasam a helyéről. 26. héten a derekam miatt kezdtem el kismama tornázni, akkorra találtam végre olyan helyet, ahol munkaidő utánra szervezik a tornát. Egy gyógytornász tartja, kis csoportban. Igazából a nyújtásra, lazításra, gátizom tornára helyezi a hangsúlyt, nem kimondottan fárasztó. Heti egyszer megyek, én nagyon szeretem és hasznosnak tartom. 36. héten járok, szerintem már összeszikkadtam volna, ha ennyi mozgás sem lenne. Itthon is csinálom egy részét, könnyebben mozgok utána. Könnyebben viselem ezzel az egészet...

2022. ápr. 25. 19:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Sokat sétáltam, mellette jóga.

De ez nem jelent semmit, azt csináld amihez kedved és erőd van. Nekem nagyon könnyű terhességem volt, de nem mindenki ilyen szerencsés.

2022. ápr. 25. 21:50
 6/8 A kérdező kommentje:

#5 Köszönöm! 😊👍

Szerintem az enyém is könnyű, csak vannak napjaim, amikor megálljt parancsol a testem. 😅Kiszámítani nem lehet, hogy épp mikor fogom jobban viselni a hosszú sétát és mikor nem. Van, hogy aktív vagyok és nem történik semmi, fáradt sem vagyok. Van, hogy könnyen a semmiből megkeményedik a hasam, 30 perc erdei séta után. 🤷🏻‍♀️ És ilyenkor le kell sétálni a hátralévő részt is, nem maradhatok ott. 😂 De igen, próbálom nyugisra venni a dolgokat. Nem túltolni semmit. Csak megváltoztak a korlátok.

2022. ápr. 26. 09:46
 7/8 A kérdező kommentje:

#4 Köszönöm szépen! 😊👍

Hát akkor talán én is kipróbálom. Megmondom őszintén, hogy egyrészt mivel már a séta is taccsra vágott mondhatni néha, úgy voltam vele eddig, hogy na akkor torna sem lesz egy felüdülés. De te vagy a példa rá, hogy lehet. 😀 Amúgy nem mondanám, hogy nehéz terhesség lenne, jól vagyok, mint írtam is fentebb, csak előjönnek ilyen dolgok és talán a kiszámíthatatlanság miatt zavar, talán túl kényelmes vagyok. 😂🤷🏻‍♀️ Eddig simán túrázgattunk, most meg szinte egész idő alatt úgy érzem, hogy felrobban a húgyhólyag, pedig nem kell a mosdóba mennem, de úgy érzem, hogy kell. 🤣 Hangulat romboló dolog.

2022. ápr. 26. 09:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Egyre rosszabb lesz... Ha ez megnyugtat. :D Tudom, nem, de engem is mindenki ezzel "nyugtat". Nekem is könnyű és problémamentes terhességem van a tünetekkel együtt is, lekopogom. De van olyan nap, amikor nem tudok kimászni az ágyból, de ha nem mászok ki, akkor a falat vakarom annyira fáj minden. Ha bejáratódom, akkor már rendben vagyok. Mosdótól mosdóig élek, nem tudsz olyan pillanatot mondani, amikor ne tudnék pisilni... Vigyáznom kell mit eszek, mert vagy futok a wc-re (mintha a baba szelektálna :D), vagy borzasztóan égni kezd a gyomrom és úgy érzem elpatkolok. Este van hogy lefekszem és egyszerűen azt érzem, hogy megfulladok, a tüdőmben van és nyomja valami eremet szerintem. Ilyenkor ablaknyitás, felülés és baba mozgásra bírása, hogy csavarodjon el valamerre... Normális cipőt nem tudok már felvenni, mert leszakad a derekam 5 perc sétától. Csak az agyon használt sportcipőm a jó... és még sorolhatnám. Dehát ez ilyen. :D Nekem (a derekamnak) jót tesz a torna, a baba végigalussza, arra pedig figyel a gyógytornász, hogy ami nem esik jól, azt nem kell csinálni, meg lehet állni, lehet inni, pisilni, bármit. A lényeg, hogy mi jól érezzük magunkat, nem az, hogy valaki ott megszüljön helyben. :) Olyan helyre ne menjél, ahol ez nem alap. Ezért javasolják a tornát, vagy a jógát és nem valami edzést, főleg ha előtte sem jártál. Ezek lassú, nyújtó tornák inkább, aminek következménye, hogy erősödnek is picit az izmok.

Amúgy szerintem fontos lenne, hogy többet beszéljünk arról, hogy a várandósság biza nem egy konstans rózsaszín csillámpóni hányás. Vannak nehézségek és ez természetes. Nem kell tragédiának megélni és túlerőltetni sem magad, mondván, hogy ezt "bírni kéne". Gizike lehet bírta, neked meg ellenkezik a tested. A testedre hallgass, ne Gizikére...

2022. ápr. 26. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!