Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg van aki szeret terhes...

Tényleg van aki szeret terhes lenni?

Figyelt kérdés

Hogy őszinte legyek én nem szeretem, alig várom hogy túl legyek rajta, szerencsére már nincs sok hátra. Az első 3 hónap hányingerrel és aggódással telt, hogy minden rendben legyen a babával. A második trimeszter eleje egész tűrhető volt, akkor jól éreztem magam, sokszor el is felejtettem, hogy terhes vagyok. Aztán hirtelen elkezdett nőni a hasam, nehézkes lett minden, abba kellett hagynom a mozgást, ami miatt minden mozgásszervi panaszom előjött. Állandóan gyomorsavam van, lelassult az anyagcserém, székrekedésem van, előjött az aranyér is, amivel sose volt problémám előtte. A magzatmozgásban se találok már örömet, egyszerűen fáj, feszít, kényelmetlen. Állandó hangulatingadozásaim vannak, magamat is alig tudom elviselni. Hogy őszinte legyek egy percét sem élveztem a terhességnek, csak túl akarok lenni rajta. A babát persze várom, de ha lenne olyan opció, hogy készen kapjam, biztos azt választanám és nem mennék ezen keresztül. Egyszerűen nem értem hogy szeretheti valaki ezt az állapotot, és sokan azt mondják utólag, hogy hiányzik is nekik. Na nekem biztos nem fog. :( Persze a végeredmény miatt megéri, de nekem tényleg terhes a terhesség, nem áldott állapot.

35 hetes kismama

2022. ápr. 24. 11:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%
Első trimeszterben én is utáltam, hányás, émelygés, brutális fáradtság, alacsony vérnyomás, emiatt párszor el is ájultam, minden volt, 40 fokban nyáron és vègig melózva, utána viszont én a 15.héttől imádtam minden percét, kivéve az aranyeret és a székrekedést. Hozzáteszem szerencsére problémamentes terhessègem volt nekem is, nem volt túlságosan nagy pocakom sem és a vizesedés is elkerült.
2022. ápr. 24. 12:14
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
Hát én nagyon szerencsés voltam, mert a menses kimaradáson és a hízáson kívül szó szerint semmilyen terhességi tünetem sem volt. Ugyanakkor soha olyan egészséges és boldog nem voltam, mint abban a 9 hónapban. Szóval igen, én nagyon szerettem terhes lenni és alig várom, hogy újra teherbe essek. :)
2022. ápr. 24. 12:15
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt egy tipik terhes tunetem sem. Allandoan szexelni akartam, az energiaszontem az egekben volt, soha olyan boldog nem voltam es fogytam 10kg (volt mibol) 🙂 a hajam a borom csodas volt!
2022. ápr. 24. 14:33
 14/19 anonim ***** válasza:
35 hetes vagyok én is. Hazudnék, ha azt mondanám minden percét élvezem, vannak napok (a legtöbb ilyen), amikor járni alig tudok, az elején pedig 7 hétig hánytam mindennap, de ma (éppen jobb napom van) azt mondom megéri és ha nem is élvezem, de jól elvagyok ebben a helyzetben. Gyomorégéssel, derékfájással, kialvatpansággal, mindennel együtt. Azt látom magamon, hogy kezdek teljesen befelé fordulni. Csak mi számítunk és valahol hülyén hangzik, de egy picit sajnálom, hogy lassan vége. Fura lesz, hogy már külön leszünk, nem egyben. :D Nem tudom ezt értelmesen megfogalmazni.
2022. ápr. 24. 15:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szerettem a terhességet, talán a második trimeszter elején éreztem jól magam, előtte a folyamatos hányinger, fáradtság, a második trimeszter vége felé brutális gyomorsav, hiába szedtem rá ludea-t akkor sem szűnt meg teljesen, a legrosszabb mikor savat hánytam. Aztán a vizesedés miatt sószegény diéta.. A lányom is olyanokat rúgott a vége felé, sokat keményedett a hasam és már alig bírtam mozogni. A derekam állandóan fájt, kétszer úgy becsípődött a wc-re nem tudtam kimenni, négykézláb másztam ki.. Aztán jött a szülés a 39. héten elfolyt a magzatvíz, ilyen fájdalmat mint vajúdáskor életemben nem éreztem. Szóval én se szerettem összességében a terhességet, de lett egy imádnivaló, huncut, gyönyörű kislányom, akit a világon a legjobban szeretek. Úgyhogy megérte, de soha többet mégegyszer.☺️
2022. ápr. 24. 15:20
 16/19 anonim ***** válasza:

Én sem szerettem terhes lenni. Elsővel 6 hónapig dolgoztam, bejarós voltam, nagyon rosszul voltam az első időszakban. Aztán minden egyre nehezebben ment. Kissé problémás is volt a terhességem. Sokat aggódtam.

2. Terhességemnél legalább rosszullét nem volt, de 2. trimesztert végig görcsöltem. Ugyanaz a probléma adódott, mint az elsőnél, de súlyosabban. Itt is aggódtam. Aztán egy kicsi mellett a vége, amikor alig tudtam bármit is csinálni... Nehéz volt. Én nem tudok rá áldott állapotként gondolni, mert számomra borzalmas volt.

Legalább a szüléseim könnyűek voltak, kárpótolt a nehéz terhességért. :)

2022. ápr. 24. 16:38
 17/19 anonim ***** válasza:
Amikor nincs úgy problémám én szeretem, 15 hetes vagyok ugyan jelenleg. De azt tehernek élem meg, amikor jön a savam, hányok, meg migrén kínoz. Ráadásul most ahogy nől a hasam, az is fáj közben, szerencse, hogy nem egész nap.
2022. ápr. 25. 01:18
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Sokan szerettek terhes lenni, akik semmi tünetük nem volt és nem volt vizesedési és egyéb bajuk,
2022. ápr. 27. 14:27
 19/19 anonim ***** válasza:

Világ életemben arra vágytam, hogy anya legyek, hogy terhes legyek, hogy átélhessem ezt a fantasztikus érzést. Aha…

34 hetes vagyok, engem szinte minden végigkínzott ami csak végigkínozhatja az embert.

Az első trimeszterben a brutális rosszullétek, a második elején volt némi nyugi, aztán sok sav, brutális székrekedés, - már sírva mentem wcre- rossz laborok, terhességi cukorbetegség, utána kórházból ki-be-ki-be, 28 hetesen jóslók, görcsök, vérzés, kiirthatatlan fertőzés, most épp másfél hete kínoz valami influenza/covid ki tudja mi… láz pont nincs hozzá de van folyamatos orrdugulás meg köhögő görcsök. 2 napja döntöttem el, hogy ami még hátra van ebből az egészből azt én már köszönöm átalszom…a bébi még mindig keresztben van bennem, iszonyat tud fájni ha mozog, fájnak a szemérem csontjaim, leszakad a derekam, a hátam, a szerveim a torkomban, soha nem akartam kettőt, de ha akartam volna már nem akarnék.

Egyetlen pozitívum, hogy eddig csak 3 kilót híztam, amiből a betegség óta

megint fogytam egy kilót… csak legyen már vége… de már nem is reménykedem gyors szülésben :’D Tuti, hogy rommá fog kínozni.

2022. máj. 1. 01:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!