Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg van aki szeret terhes...

Tényleg van aki szeret terhes lenni?

Figyelt kérdés

Hogy őszinte legyek én nem szeretem, alig várom hogy túl legyek rajta, szerencsére már nincs sok hátra. Az első 3 hónap hányingerrel és aggódással telt, hogy minden rendben legyen a babával. A második trimeszter eleje egész tűrhető volt, akkor jól éreztem magam, sokszor el is felejtettem, hogy terhes vagyok. Aztán hirtelen elkezdett nőni a hasam, nehézkes lett minden, abba kellett hagynom a mozgást, ami miatt minden mozgásszervi panaszom előjött. Állandóan gyomorsavam van, lelassult az anyagcserém, székrekedésem van, előjött az aranyér is, amivel sose volt problémám előtte. A magzatmozgásban se találok már örömet, egyszerűen fáj, feszít, kényelmetlen. Állandó hangulatingadozásaim vannak, magamat is alig tudom elviselni. Hogy őszinte legyek egy percét sem élveztem a terhességnek, csak túl akarok lenni rajta. A babát persze várom, de ha lenne olyan opció, hogy készen kapjam, biztos azt választanám és nem mennék ezen keresztül. Egyszerűen nem értem hogy szeretheti valaki ezt az állapotot, és sokan azt mondják utólag, hogy hiányzik is nekik. Na nekem biztos nem fog. :( Persze a végeredmény miatt megéri, de nekem tényleg terhes a terhesség, nem áldott állapot.

35 hetes kismama

2022. ápr. 24. 11:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%

Köszi hogy ezt megosztottad velünk.

Biztosan hallottál már róla, de minden terhesség más. Minden ember más.

Attól hogy te nem szereted a brokkolit vagy kényelmetlen neked a magassarkú, más szeretheti.

Ez ugyanaz.

Tényleg van aki szeret terhes lenni. Én pl szerettem. Akkor is ha égett a gyomrom meg fájt a bokám. Ettől neked nem kell szeretni a brokkolit.

Vége lesz, vigasztaljon az.

2022. ápr. 24. 11:32
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Én szerettem mindkét terhességemet, pedig másodszorra hármas ikrekkel voltam terhes. De én azt a várandósságot is imádtam. Nem zavart a nagy has, a megváltozott anyagcsere, fájdalmaim nem voltak. Biztos ha nehéz terhességeim lettek volna, akkor máshogy gondolnám, de nekem gyönyörű emlék mind a két terhesség. Bármikor újra vegigcsinálnám.
2022. ápr. 24. 11:36
 3/19 anonim ***** válasza:
89%

Én nagyon szerettem.

Persze hazudnék ha azt mondanám ,hogy a vége felé nem volt terhes a dolog 🙈😅

Az elsőnèl mert télen nagy pocakkal ,nagy kabát , csizma... Elindulás előtt már 4x leizzadtam😂

Másodiknál már azért mert nyár volt 40 fok és mellette egy 2,5 éves kis örökmozgó leányka ☺️

De végig probléma mentes volt. Szerettem. ☺️

Tervben a harmadik gyerkőc.😀

2022. ápr. 24. 11:37
 4/19 anonim ***** válasza:
86%

35 hetes vagyok én is, és azt kell mondjam, szeretem a várandósságot.

A 18.hétig állandóan, reggeltől estig rosszul voltam, folyamatosan izgulok, hogy minden rendben van-e vele. Most már sokszor feküdni sem jó sehogy, se ülni, se állni. Néha annyira túlpörög, hogy frankón fáj. Félek a szüléstől is, pedig pár hét, és eljön az is.

Mindezek ellenére mégis imádom az egészet, és hihetetlenül boldog vagyok.

Szóval van ilyen is, de az is teljesen normális, hogy te teljesen ellenkezőleg éled meg az egészet. 😊

2022. ápr. 24. 11:40
 5/19 A kérdező kommentje:
Ne értsétek félre, én nagyon irigylek mindenkit, aki szeretett terhes lenni, nem támadásnak szántam a kérdést! Csak kíváncsi vagyok ki hogy tudta pozitívan megélni, mert nekem nem megy. :D
2022. ápr. 24. 11:40
 6/19 anonim ***** válasza:
91%
Utáltam terhes lenni. Lehet megkövezni,de így volt. 18.hétig masszív hányás minden nap kórház,magasvérnyomás ,amire be kellett szedni egy csomó gyógyszert,aztán állandóan émelygés,vízesedés,rengeteg sav. 26. héten elfolyt a magzatvíz,de sikerült vissza tartani szerencsére 41. héten született meg egészségesen,de nem vett levegőt így mesterséges lélegeztetésre szorult. Agyi keringési zavarom lett így császároztak,aztán mehettem rögtön műtét után MRI-re. A felépülés katasztrófa volt egy állandóan ordító baba mellett. Olyan depressziós lettem,hogy azt hittem megölöm magam. 6 hónap volt mire el tudtam fogadni,hogy erről nem tehettem,hogy így alakult és a gyerekem sem. Talán utána sikerült közelebb kerülni a babához. A férjemet is szabályosan meggyűlöltem,mert neki nem változott sok mindenben az élete és fele annyit nem szenvedett,mint én. Teljesen el volt borulva az agyam a depresszió miatt. Rettenetesen megromlott akkor a kapcsolatunk és úgy éreztem,hogy világgá mennék. Eltelt azóta 3 év. A lányom egy csoda,jó, hogy van,nagyon szeretem. A férjem a legjobb apa és a legszeretőbb társ. Szeretett volna tőlem még egy gyereket,de én nem mertem bevállalni. Talán most kezdem úgy érezni, hogy szeretném én is,de az biztos,hogyha jönnek a rossz érzések, akkor segítséget fogok kérni és nem fogom utálni magam és a környezetemet,csak, mert nem lesz álomterhességem,szülésem.
2022. ápr. 24. 11:47
 7/19 anonim ***** válasza:
97%
6. Vagyok azt még hozzá tenném,hogy tavaly volt egy méhen kívüli terhességem is. Úgy éreztem, hogy nekem ez nem kell újra és emiatt nem is próbálkoztunk eddig.
2022. ápr. 24. 11:49
 8/19 anonim ***** válasza:
82%
Én imádtam. Az elején hányinger meg mell feszülés, a végén gyomorsav meg sűrű pisilés. Ennyi. Nem vizesedtem, nem volt nehéz a hasam, nem rúgott szét a fiam... Stb. Egyszóval könnyű terhességem volt. Még az utolsó nap is simán lépcsőztem. Jah és talán soha nem éreztem magam olyan szépnek mint pocakkal.
2022. ápr. 24. 11:56
 9/19 A kérdező kommentje:
Hú, 6-os, teljesen megértelek, nagyon nehéz lehetett. :( Ehhez képest én egy szót sem szólhatok egyelőre. Ennek ellenére most én is úgy érzem, hogy nem akarok több gyereket a terhesség miatt. Eredetileg nagyobb korkülönbséggel (kb 5 év) terveztünk még egy babát, nem tudom addigra ez fog-e változni.
2022. ápr. 24. 11:58
 10/19 anonim ***** válasza:
64%

Imádok terhes lenni sosem volt semmi bajom szerencsére még 40 évesen sem, remélem most is ugyan olyan lesz mint az előző 3 nál.

Jó a parát én is utálom, hogy minden rendben legyen, de 25 hét után már nyugisabb.

2022. ápr. 24. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!