Tenyleg igaz az ha egy nonek orgazmusa van, akkor nagyobb az esely fiu babara?
Én ilyenről nem hallottam. Te hol hallottad ezt?
34hkm
Nagyon távoli megközelitésben igen: ha nem tüszörepedéskot történik az aktus. Akkor ugyanis elöfordulHAT (nem kötelezö, csak pici esély van rá) spontán tüszörepedés. Ilyenkor a fiú-spermiumoknagy nagyobb az esélye a megtermékenyitésre, mert - mivel nagyon kicsivel kisebbek, mint a lányosak, gyorsabbak és elöbb érik el a petesejtet. Ha még nincs érett petesejt és várni kell a spermiumoknak, akkor viszont a lányosak vannak elönyben, mert a nagyobb tömeg miatt picikével több a tartalékuk.
De ez csak elenyészöen kis külöbség, max. 1 %-kal nagyobb igy a fiú esélye.
Igen, ezt én is hallottam, ránk igaz is lehetne (2 fiam van). Mindkettőt lánynak vártam, a kicsit különösen, de sajnos ezt nem tudjuk befolyásolni, ill. valakinél bejön egy-két praktika, de mi rá a "bizonyíték" hogy anélkül nem olyan nemű babája született volna.
Én néztem a kínai naptárt, az elsőnél fiút jósolt, a másodiknál 6 hónapon keresztül csak lányom lehetett volna (ezért is választottam azt az időszakot)-nem jött be. Unokatesóm mindkét gyerekénél 1 évig betartotta a "lány diétát", + hüvelyöblítés, kínai naptárt + alkalmazta a naptármódszert (neki fontos volt, egy örökletes betegség miatt úgy tudom vérzékenység), még poénkodott is, hogy majd küldi nekem a lány receptet, és a második babája fiú lett (szerencsére nem örökölte a betegséget)!
Nem. Úgy tudom ez a történet azért született, hogy a férfiak ne csak a saját boldogságukat hajszolják mert ugye sokan inkább fiút szeretnének.
Ha jól emlékszem egy régen élt rabbi volt az elmélet megalkotója. :)
Hát izé, ha egy férfi beleszólhat: itt már elhangzott egy lehetséges válasz, az extra-ovulációról van valóban szó, ez a "miért születik háború után több fiú" c. problemakör. De ehhez általában nem elég egy sima orgazmus - az azért szerencsés esetben az aktusok többségében van - hanem hirtelen, erős lelki megrázkódtatás kell, pl. egy háborúból hazatérő kedves...
A biológiai feltételezés meg olyasmi, hogy az Y kromoszóma jóval kisebb az X-nél, ezért az Y kromoszómát tartalmazó hímivarsejtek általában gyorsabbak... tehát,k ha a petesejt várakozik a hímivarsejtre, akkor valamivel nagyobb sansszal az Y-os fog "győzni"...
Persze ez csak egy elmélet, léteznek rá más magyarázatok is, pl:
tudni csak azt tudjuk biztosan, hogy háborúk után több fiú szokott születni, a pontos mechanizmusra még csak elméletek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!