Miért nem bírnak kikezelni a hüvelygombából?
33 hetes várandós vagyok, másfél hónapja áll fenn a probléma.
Nem járok idegen helyre mosdóba, de még a szüleimnél se megyek el pedig ők tiszták, itthon is enni lehet a wc-ből, nem élünk azóta nemi életet.
4 doboz hüvelykúpot használtam el másfél hónap alatt, egy 6 darabos fluomizint, egy 14dbos betadint (várandósan elvileg nem is lehetne de a kórházban azt adták) egy 10dbos kliont és egy 3dbos canestent plusz kaptam két vénás antibiotikumot is.
Amikor először mondta a dokim a gombát akkor abszolút semmi tünetem nem volt, sem viszketés sem folyás. A betadin kúp után már viszkettem és folytam is rendesen.
Most a canesten után is érzem, hogy nem múlt el még mindig, hétfőn kell visszamennem kontrollra, de őszintén már nincs sok bizalmam orvosokban e téren, a 4 féle kúpot 3 különböző doki adta/mondta/írta fel :(
Már nem tudom mit tehetnék még, soha nem volt ezelőtt fertőzésem és félek, hogy emiatt nem fogják hagyni természetesen megszülni a gyermekemet.
Bárkinek bármi ötlet/javaslat akinek bevált valami is ilyen ragaszkodó fertőzésnél?
Nagyon el vagyok már keseredve :(
Köszönöm a választ mindenkinek!
Csináltak tenyésztést 2x is, egyszer sem mondtak rá konkrétan semmit! Annyit, hogy gomba, bár érdekesnek tartom, hogy eeszt-be nem került fel róla ehr dokumentum egyszer sem csak annyi, hogy bekerült a laborba. Ez egyszer március vége volt egyszer meg április eleje, 15 nap különbséggel.
Cukrosat nem eszem mert terhességi IR-em van, szóval ennek a másfél hónapnak már tényleg elégnek kellett volna lennie a kikezeléshez :(
Ki fogok próbálni valami probiotikumot .
Nagyon megnyugtató, hogy csak úgy belémnyomtak két antibiotikumot ami minden bizonnyal többet ártott mint használt.

Kérdező, nem vagyok/voltam terhes, de én is átmentem ilyesmin. Először félrekezeltek, negatív lett a tenyésztés, aztán a második körben kiderült, hogy candida, de addigra volt már Betadine, Canesten, Fluomizin, még valami K betűs cucc, intim mosakodó, minden vacak, kb 3-4 hónapig.
Nekem végül a szájon át szedhető Mycosist tabletta segített, cukros dolgok visszafogása, a végén egy Lactofeel kúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!