Van közetetek olyan kismama akinek a hüvelygombáját nem sikerült kikezelni szülésig? Ilyenkor mi baja lehet a babának szülés közben? Nálatok lett valami?
Fertőzést kaphat szülés közben. Engem kikezeltek terhesen, de úgy látszik nem teljesen, mert a babám mikor
megszületett elvitték a koraszülöttre fertőzés miatt. 3 hétig kapott gyógyszeres kezelést. Nem kívánom senkinek.
Szülés után pár órával nagyon legyengült, légzési elégtelenség lépett fel, kivizsgálták, a vérképből kiderült a fertőzés. Nekem így mondták hüvelyi úton fertőződött, valószínű nem voltam rendesen kikezelve. 3 hétig voltunk a koraszülöttön, utána már meggyógyult, hál' Istennek semmi baja, most már 15 hónapos kis vasgyúró. Az igazi okot sose tudom meg, talán a gombás fertőzés miatt alakult ki valamilyen bakteriális fertőzés, ezt már így utólag senki sem tudja megmondani.
Állítólag van valami injekció amit a szülés előtt adhatnak a kismamának, ha a fertőzés gyanúja fennáll. Ezt én csak utólag hallottam, ott a koraszülöttön mondták.
a
Igen, a bakteriális fertőzés gáz, de arra szűrnek.
Nekem végig gombás fertőzésem volt, a doki mondta, hogy most nem kezelgeti, mert többet árt, mint használ. Babának mindegy, neki nem árt.
Viszont nálam egy héttel szülés előtt kitenyésztettek MRSA-t (szuperbaktérium), úgyhogy jelentették a járványügynek és átfertőtlenítették a szülészetet. A szülés reggelén levett (10 órával korábban) kenetben meg az MRSA már negatív volt, a Straphylococcus viszont pozitív, így preventív antibiotikummal kezdte földi pályafutását 3 napig.
De nem fertőződött, így nem is adták tovább az antibiotikumot.
Ez azért lehetett volna veszélyes, mert újszülöttnél tűdőgyulladást okozhat.
Szóval: gomba veszélytelen, a bakteriális, főleg a -coccusok viszont veszélyesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!