Miért nem bírnak kikezelni a hüvelygombából?
33 hetes várandós vagyok, másfél hónapja áll fenn a probléma.
Nem járok idegen helyre mosdóba, de még a szüleimnél se megyek el pedig ők tiszták, itthon is enni lehet a wc-ből, nem élünk azóta nemi életet.
4 doboz hüvelykúpot használtam el másfél hónap alatt, egy 6 darabos fluomizint, egy 14dbos betadint (várandósan elvileg nem is lehetne de a kórházban azt adták) egy 10dbos kliont és egy 3dbos canestent plusz kaptam két vénás antibiotikumot is.
Amikor először mondta a dokim a gombát akkor abszolút semmi tünetem nem volt, sem viszketés sem folyás. A betadin kúp után már viszkettem és folytam is rendesen.
Most a canesten után is érzem, hogy nem múlt el még mindig, hétfőn kell visszamennem kontrollra, de őszintén már nincs sok bizalmam orvosokban e téren, a 4 féle kúpot 3 különböző doki adta/mondta/írta fel :(
Már nem tudom mit tehetnék még, soha nem volt ezelőtt fertőzésem és félek, hogy emiatt nem fogják hagyni természetesen megszülni a gyermekemet.
Bárkinek bármi ötlet/javaslat akinek bevált valami is ilyen ragaszkodó fertőzésnél?
Nagyon el vagyok már keseredve :(

Az antibiotikum szokott olyat, hogy teljesen szétcseszi az egész flórát. Elég sok mindent szedettek már veled.. Esetleg megpróbálhatnál egy probiotikum kúrát, nem tudom, terhesen melyiket lehet szedni, orvos vagy patikus megmondja.
Egyebkent 1000 %, hogy gomba? Mert baktérium is lehet, én Ilyenkor Beliema hüvely kapszulát használok, plusz a krémet hozzá, terhesen is használtam, lehet alkalmazni terhesen is.

Nekem ez válik be.
Terhesen is lehet.
Nekem a terhességek elején borul fel ott lent minden, és menzesz előtt, gondolom a hormon váltovás miatt.

Nekem is terhesen hasonló volt a szitu.
Lett egy hüvelygombám, 13-14hetesen kb. Mindjuk én tudom, hogy nyaraláson szedtem össze.
Doki elhajtott, vegyek a gyógyszertárba rá valamit szöveggel. Gyógyszertárba persze olyant adtak, ami nem gombára, hanem bakteriális fertőzésre van, így adtam a szarnak egy pofont. Rosszabbodott, vissza doki. Canesten +antibiotikum. Az antibiotikum megjobban hazavágta a hüvely ph-mat, mégbrutálabb lett. Kliot kaptam, ez sem segített.
Itt már ott tartottam, hogy random a lábamon is lett egy gombás fertőzés, mikor életemben nem volt.
Viasza doki. Ujabb gyógyszer, semmit nem ért. Emellé 1 lábujjamon körömgomba...
Na ekkor untam meg, doki váltás.
Mint kiderült, a szervezetemben iszonyúna felhalmozódott a candida gokba. Helyi kezeléssel már semmire nem mentem volna. Ennek hatására ahol tudott, bajt is okozott (láb, köröm).
Nekem szájon át kellett gyogyszert szednem rá, ami kifejezetten a gombát pusztítja.
Mellé hüvelyflóra helyreállítás
Így szülés elött 2 héttel, épp a finisre kikezeltek.

Gombára antibiotikum? Értelmetlen...
A férjed is kezelve van?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!