Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerdán 4,2cm méhnyak, péntekr...

Szerdán 4,2cm méhnyak, péntekre 3,58 cm-re rövidült. Többi lent :) ?

Figyelt kérdés

Doki befektetett kórházba megfigyelésre, de sajnos családi okok miatt 1 nap után haza kellett jönnöm.

Azt mondta pihenjek sokat (amit 100%-osan be is tartok majd) és szedjek 3x2 magnéziumot.

Nyugtassatok meg kérlek hogy minden rendben lesz, mert nagyon nagyon félek.. Köszönöm

2022. ápr. 9. 19:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Amit*
2022. ápr. 9. 21:25
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként megnyugodhatsz. Amikor kórházban voltam más probléma miatt, volt egy csaj a szobában, akit 20 mm hossz miatt ténylegesen befektettek 28 hetesen, de könyörgöm 20 mm-el, nem pedig 36-al mint amilyen neked van. Nem akarsz másik orvos után nézni, most komolyan?
2022. ápr. 9. 21:37
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy tényleg ha szerdán mért egy 4.2-t két napra rá mi indokolta az újra mérést?
2022. ápr. 9. 22:32
 14/25 A kérdező kommentje:

13-as: csütörtökről péntekre úgy keltem fel, mintha a bal felemen a csípőmnél meghúzódott volna az izom vagy becsípődött volna az ideg.. Mivel első baba, nem tudtam mit csináljak, persze megijedtem, egyből futottam orvoshoz. Mivel nehézkesen is mentem, a doki mikor meglátott egyből mondta, hogy ezzel neurológushoz fog küldeni, de ha már ott vagyok biztonsag kedvéért megnézi, hogy a baba rendben van e. Ekkor derült fény a rövidülésre. Mondta, hogy a 3,5 cm is bőven jó érték, baja azzal van hogy tegnapelőtt még 4,2 cm volt.

Egyébként ez a meghúzódást mára alig érzem már, szinte teljesen elmúlt..

Tehát ha nem futok egyből orvoshoz, hanem pihenek otthon, akkor nem derül fény a rövidülésre..

2022. ápr. 10. 08:27
 15/25 anonim ***** válasza:

De nem érted, hogy NINCS rövidülés? Ez NEM rövidülés. 25 mm alatt van rövidülés, ez több, mint egy centiméterrel hosszabb.

Felőlem rettegj, meg feküdj a terhességed maradék 18 hetében, de ez egy baromság. Felesleges volt mércsikélni is 3 nap elteltével egy ilyen panasz miatt, ezen pörögni meg még feleslegesebb.

2022. ápr. 10. 08:30
 16/25 A kérdező kommentje:

De igen, értem.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!

2022. ápr. 10. 08:52
 17/25 anonim ***** válasza:

Én egyetértek azzal a válaszolóval, aki szerint a doktornő nagyon durván túltolja

Semmi panaszod sem volt akkor minek fektet be még ennek tetejébe? Nekem 26mm volt a méhnyak és még arra is azt mondta az orvosom , hogy ez 25mm feletti, mást mint kéthetente (!) Ránézni nem tudunk. Túl is hordtam

2022. ápr. 10. 11:05
 18/25 anonim ***** válasza:
Gondolom magánrendelés , magán kórház, minden fizetős? Más okát én sem látom, hogy ilyen szinten túlkezel egy ilyen semmiséggel ne haragudj
2022. ápr. 10. 11:06
 19/25 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen dokik, gondolom tök fiatal még, lelkes és lelkiismeretes, csak még kicsit tapasztalatlan. Már az pozitívum, hogy legalább cervixhossz alapján szeretne cervixelégtelenséget diagnosztizálni, és nem pedig manuális vizsgálat alapján:D Örüljünk az apró dolgoknak. De túl van tolva, mint mondtam, guideline szerint egyszer kell mérni 20 hetesen, ha akkor 25 mm feletti és nincs terhelő anamnézis, akkor többet nem. Pláne nem 2-3 nap után.

És még egyszer mondom, fél cm különbség önmagában attól is lehet, hogy mennyire nyomja az ultrahangfejet a cervixhez.

2022. ápr. 10. 11:12
 20/25 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat, nagyon hálás vagyok!

Tapasztalt doktornőről beszélünk, a környéken az egyik legjobb.

Mivel első baba, tényleg nem tudom mi fér bele és mi nem, 100%-osan megbízom az orvosomban, megfogadom a tanácsait, de tényleg nem tudtam a kórházban maradni megfigyelésre.

A jövő héten kell jelentkeznem nála, remélem marad a 3,58 cm és nem lesz kevesebb.

Addigis próbálok megnyugodni és nem mindjárt a legrosszabbra gondolni. Pihenek amennyit csak tudok és szedem a magnéziumot.

2022. ápr. 10. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!