Szerdán 4,2cm méhnyak, péntekre 3,58 cm-re rövidült. Többi lent :) ?
Doki befektetett kórházba megfigyelésre, de sajnos családi okok miatt 1 nap után haza kellett jönnöm.
Azt mondta pihenjek sokat (amit 100%-osan be is tartok majd) és szedjek 3x2 magnéziumot.
Nyugtassatok meg kérlek hogy minden rendben lesz, mert nagyon nagyon félek.. Köszönöm

1. Valószínűleg mérési hiba.
2. 25 mm alatt kezdődik a “probléma”, jelen esetben semmiféle óvintézkedés meg terápia nem indokolt, mivel a rövidebbnek mért érték is bőven-bőven a normál értéken belül van….

Egyetlen családi okot tudok elképzelni, hogy haza kellett menni, el kell látni a gyereket, és erre más nem hajlandó. Így viszont nem tudsz pihenni - a kérdésből egyértelmű, most sem pihensz, hanem "majd" fogsz pihenni.
A magnézium annyit ér, mint halottnak a csók, a semminél éppen több.
Buksisimit tőlem biztosan nem kapsz.

1-es:tehát ezek szerint nem csak nekem fordult meg a fejemben a mérési hiba :/ viszont egy olyan precíz, pontos doktornőhöz járok, nincs még egy ilyen az biztos! 100%-osan megbízok benne.. Ő segített teherbe esni 2 év után, ő hozta helyre a menstruációmat is..
2-es: 22+5 hetes vagyok.. Az indok pedig az volt hogy két nap alatt sok a 0,6mm
3-as: köszi a válaszod :) első baba lesz, tehát nem gyermek miatt kellett hazajönnöm..
5-ös: ma vagyok 22+5
Azt még elfelejtettem írni, hogy a méhszáj teljesen zárt volt mindkét vizsgálatkor.. Valamint a kórházban elvégeztek több vizsgálatot is, vért vettek, törletet, vérnyomás.. Minden eredményem jó. Csak ezzel a rövidüléssel van a gond..

Elhiszem, hogy kedves meg precíz meg akármi, attól még túltolja.
1. Terhelő előzmény nélkül egyetlen egyszer, a 20. Heti genetikai uh-n kellene megnézni a a cervixhosszt, és amennyiben az 25 mm feletti, többet nem.
2. Terhelő előzmény (megelőző koraszülés) esetén, ha 30 mm feletti a cervixhossz, akkor 2 hetente (!!!), 30 és 25 mm között hetente kellene kontrollálni.
3 naponta értelme sincs, és nem is javasolják az égvilágon sehol. Pláne nem normális hossz esetén.
Ekkora különbség meg simán adódik abból, hogy picit erősebben vagy gyengébben nyomja a transzducert.

Ultrahangfej.
Hiába pontoztak le, szakmai ajánlás, akit leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!