Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerdán 4,2cm méhnyak, péntekr...

Szerdán 4,2cm méhnyak, péntekre 3,58 cm-re rövidült. Többi lent :) ?

Figyelt kérdés

Doki befektetett kórházba megfigyelésre, de sajnos családi okok miatt 1 nap után haza kellett jönnöm.

Azt mondta pihenjek sokat (amit 100%-osan be is tartok majd) és szedjek 3x2 magnéziumot.

Nyugtassatok meg kérlek hogy minden rendben lesz, mert nagyon nagyon félek.. Köszönöm

2022. ápr. 9. 19:30
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

1. Valószínűleg mérési hiba.

2. 25 mm alatt kezdődik a “probléma”, jelen esetben semmiféle óvintézkedés meg terápia nem indokolt, mivel a rövidebbnek mért érték is bőven-bőven a normál értéken belül van….

2022. ápr. 9. 19:46
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Én eleve azt sem értem, miért fektettek be téged ilyen cervixhosszal. Nekem azt mondta a dokim, hogy lehetőleg 25 mm alatt ne legyen. Hány hetes vagy?
2022. ápr. 9. 19:48
 3/25 anonim ***** válasza:
32%

Egyetlen családi okot tudok elképzelni, hogy haza kellett menni, el kell látni a gyereket, és erre más nem hajlandó. Így viszont nem tudsz pihenni - a kérdésből egyértelmű, most sem pihensz, hanem "majd" fogsz pihenni.

A magnézium annyit ér, mint halottnak a csók, a semminél éppen több.

Buksisimit tőlem biztosan nem kapsz.

2022. ápr. 9. 19:50
 4/25 anonim ***** válasza:
59%
Ezzel az értékkel a befektetés indokolatlan és az egész napos ágyban fekvés is többet árt, mint használ. A koraszülés kockázatát ugyanis bizonyítottan nem csökkenti (amire ilyen cervixhossz esetén egyébként sem nagyobb a kockázat), ellenben a trombóziskockázatot jelentősen fokozza.
2022. ápr. 9. 19:54
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Hány hetes vagy?
2022. ápr. 9. 20:00
 6/25 A kérdező kommentje:

1-es:tehát ezek szerint nem csak nekem fordult meg a fejemben a mérési hiba :/ viszont egy olyan precíz, pontos doktornőhöz járok, nincs még egy ilyen az biztos! 100%-osan megbízok benne.. Ő segített teherbe esni 2 év után, ő hozta helyre a menstruációmat is..

2-es: 22+5 hetes vagyok.. Az indok pedig az volt hogy két nap alatt sok a 0,6mm

3-as: köszi a válaszod :) első baba lesz, tehát nem gyermek miatt kellett hazajönnöm..

5-ös: ma vagyok 22+5

Azt még elfelejtettem írni, hogy a méhszáj teljesen zárt volt mindkét vizsgálatkor.. Valamint a kórházban elvégeztek több vizsgálatot is, vért vettek, törletet, vérnyomás.. Minden eredményem jó. Csak ezzel a rövidüléssel van a gond..

2022. ápr. 9. 20:11
 7/25 anonim ***** válasza:
78%

Elhiszem, hogy kedves meg precíz meg akármi, attól még túltolja.

1. Terhelő előzmény nélkül egyetlen egyszer, a 20. Heti genetikai uh-n kellene megnézni a a cervixhosszt, és amennyiben az 25 mm feletti, többet nem.

2. Terhelő előzmény (megelőző koraszülés) esetén, ha 30 mm feletti a cervixhossz, akkor 2 hetente (!!!), 30 és 25 mm között hetente kellene kontrollálni.

3 naponta értelme sincs, és nem is javasolják az égvilágon sehol. Pláne nem normális hossz esetén.

Ekkora különbség meg simán adódik abból, hogy picit erősebben vagy gyengébben nyomja a transzducert.

2022. ápr. 9. 20:19
 8/25 A kérdező kommentje:
Mi a transzducer?
2022. ápr. 9. 21:21
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de az orvosod hülye. Mi az, hogy 2 nap alatt sokat csökkent? Nekem volt, hogy 50 mm mértek, máskor 35-öt, aztán megint máskor 44-et. Elmondta az orvos, hogy az ultrahangfejet nem lehet úgy tartani, hogy mindig ugyanaz a hossz jöjjön ki, addig a hossznak nincs jelentősége, amíg nem 25 mm alatti és pont.
2022. ápr. 9. 21:24
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Ultrahangfej.

Hiába pontoztak le, szakmai ajánlás, akit leírtam.

2022. ápr. 9. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!