Várandós vagyok, 21 hét. Kinyílt a méhszájam. Kezelésbe vettek. Mire számíthatok?

Attól függ, mennyire és nyílik-e tovább.
Nekem a 17.héten a külső 1 ujjnyira nyitva lett.
Magnézium és ennyi. Semmit nem kellett tennem. Se nem voltam eltiltva a 2évesem emelésétől, se a férjemtől, semmi.
Most 37hetes vagyok, ugyan úgy a külső 1 ujjnyi

Nekem 18 hetesen nyílt ki 2 cm-re a belső méhszájam, és 1,5 cm-re megrövidült a méhnyak.
Azonnal megműtöttek, és onnantól fejjel lefelé megdöntve kellett feküdnöm, szigorúan. A műtét után pár napig egyáltalán nem kelhettem fel, utána csak wc-re, meg 2 naponta egy 5 perces zuhanyra.
Progeszteron ment a 36. hétig, de az elejétől, szóval az mellett is nyíltam ki.
Többször voltam visszatartáson, Mg infúzión a műtét után.
Nem volt egyszerű, és szétaggódtam magam ezidő alatt, hogy mi lesz a babámmal; de végül a 38. hétig jutottunk.
Teljesen egészséges, okos, már 3 éves.

#4 Végtelenül sajnálom! Az első terhességemnél sajnos én is átéltem ezt: a 20. héten veszítettük el az ikerbabáinkat, méhnyak elégtelenség miatt.
Amiről fentebb írtam, az már a 2. terhességem volt. Azt mondták, egy babával már nem lesz ilyen gondom, ezért nem csináltak semmilyen megelőzést ez irányba. Ehhez képest egy babával 2 héttel hamarabb nyíltam, mint kettővel...
Most 30 hetes vagyok, a 3. terhességem során, és megtaláltuk a megoldást a méhnyak elégtelenségemre, egy új műtéti eljárás, és egy hozzáértő professzor személyében. Eddig nagyon jól haladunk, mégcsak feküdnöm sem kell.
Szívesen segítek, ha Nálad is méhnyak elégtelenség a probléma, hogy kihez fordulj, hogy többet ez ne történhessen meg. Írj nyugodtan privátban, ha gondolod.
Sok erőt kívánok most Neked/ Nektek! Maximálisan együtt tudok érezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!