Meddig titkolhatom a terhességem a főnököm előtt? Mit tegyek?
Röviden: 3 éve vagyok a munkahelyemen, évente hosszabbított eddig a főnököm szerződést. Idén ígérte hogy véglegesít. DE kismama lettem. Szerződés lejáratakor/hosszabbításkor 15 hetes leszek. Nem tudom mit tegyek? Ha bejelentem, hogy terhes vagyok, szimplán nem hosszabbít, és munka nélkül maradok, se csed, se gyed.
Vagy a másik út, hogy titkolom, amíg nem véglegesít, (megtehetem egyáltalán jogilag???) Mondjuk nem tudom mekkora pocim lesz, nem első terhesség.
Viszont nem ez az egyenes út, tudom, nem is olyan ember vagyok, aki hazudik. De nyilván a saját érdekeimet kell szem előtt tartani. Tanácstalan vagyok. Segítsetek!
Vagy a 3. opció, hogy egyenes leszek, bízom abban hogy korrekt lesz, és legalább a szülés időpontjáig hosszabbít. Vagy hoppon maradok....túl naív vagyok???
Ki volt hasonló szituban?
A munkáltatód nem mondhat fel neked várandósság alatt. Ha mégis megteszi, mehetsz is a bíróságra.
Ha pedig azért nem hosszabbít, mert terhes vagy, az közvetlen hárányos megkülönböztetés. Ez esetben az Alapvető jogok biztosához fordulhatsz.
En nem mondanám el... Ezek után lehet nem vesz vissza, vagy hazudsz a terhesség korarol. Amúgy nem vagy köteles bejelenteni hogy terhes vagy, akár onnan is vihetnek szülni.
Tudom szemétség, de pénzből élünk. Titkold ha nem leszel rosszul, úgyis hideg van, hordj bővebb, vastag felsőt. Aztán ha hosszabbít bejelentheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!