Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A méhlepény keringését lehet...

A méhlepény keringését lehet gyógynövénnyel javítani?

Figyelt kérdés
2022. márc. 30. 17:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. márc. 30. 18:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Már csak azért sem, mert a keringést fokozó gyógynövények a terhesség korai szakaszában vetélést, a későbbi szakaszban pedig koraszülést eredményezhetnek. A legtöbb gyógynövény nem ajánlatos terhesseg alatt.
2022. márc. 30. 19:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Az orvos gyógyszert írt fel a keringés javítására, de csak nagyon minimális eltérés volt a vizsgálaton, ami lehet, hogy nem is káros. Nem bízok az orvosokban, mert sokszor ok nélkül is gyógyszereket írnak fel. Nagyon gyógyszerellenes vagyok a mellékhatások miatt. Inkább a természetes módszerek híve vagyok.
2022. márc. 30. 19:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor csak kockáztasd a babád fejlődését.

Nem is értem, egyáltalán minek mentél el az orvoshoz.

2022. márc. 30. 19:20
 5/10 A kérdező kommentje:
Azt írják a gyógyszer betegtájékoztatójában, hogy nincsenek adatok arra vonatkozóan, hogy biztonságos a szedése a terhesség alatt.
2022. márc. 30. 19:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik gyógyszer betegtájékoztatójában ezt írja, mivel terhes nőkön nem nagyon szokás gyógyszerekkel kísérletezni kb. Mengele óta.
2022. márc. 30. 19:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Még (!) nem káros a babára, azért kaptad a gyógyszert. Hogy ennél tovább ne romoljon és valamicskét javuljon ha olyan a gond, mert nagyon nem mindegy, hogy mi a rossz keringés oka. Ha ennyire a természetes gyógymódokban hiszel pontosan tudnod kéne azt is, hogy nem iszunk/szedünk semmi gyógynövényt hozzáértő tanácsa nélkül! Mert a gyógynövényekkel ugyan úgy lehet ártani is, ahogy segíteni. Olyat kezdesz szedni simán felnyomhatja a vérmyomásodat vagy beindítja a szülést, esetleg a babának okoz bajt. Annál sem mindegy a dózis és a hatóanyag (és nehezebben kontrollálható a hatóanyag tartalom, mint egy gyógyszernél, ahol mg-ra pontosan bevan lőve).

A legtöbb gyógyszerre rávan írva, hogy nincs elég adat, kérdezze a kezelőorvost. Aki előny-kockázat mérlegelés után eldönti, mit, mennyit lehet. Terhes nőkőn tilos kísérletezni, csak az állatkísérletekből következtetnek, meg a már meglévő tudásból, klinikai gyógyszerkísérletet kismamán és szoptató anyán tilos végezni. Az orvos meg mérlegel, hogy van 1% esély, hogy bajt okoz de vele szemben meg az, hogy nagy eséllyel tovább romlik a keringés a kezelés nélkül, ami életveszélyes, nyilván a gyógyszert kell választani, mert még mindig jobbak az esélyei.

2022. márc. 30. 19:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Hetes vagyok, amúgy a gyógynövényeknek is van mellékhatása, sok gyógyszer alapja is gyógynövény, vagy annak valamelyik vegyülete. Rengeteg mai gyógyszer így alakult ki, hogy megfigyelték xy növény mit okoz, kiderítették melyik anyag benne ami okozza és azt fejlesztették tovább, már tiszta formában.
2022. márc. 30. 20:08
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyfüvekkel több kárt tudsz okozni, mint laborban előállított steril körülmények között, pontosan adagolt hatóanyagtartalmú szerekkel. Nem veletlenül mondják, hogy terhesen ne igyál gyógyfüves teákat.
2022. márc. 30. 21:59
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a babám egészségéről volna szó, a kockázott kutyaszrt is bevenném egy nagy pohár hideg vízzel. De ez én vagyok. Te bíráld csak felül az orvost, ha akarod. A te döntésed. Csak ha a nem megfelelő keringésnek bekövetkezik valamelyik rettentő csúnya mellékhatása, akkor sem kell sírni és ujjal mutogatni, hiszen a te döntésed volt. Eszem megáll.
2022. márc. 31. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!