Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális, hogy ennyit híztam?

Normális, hogy ennyit híztam?

Figyelt kérdés
Normál testalkattal kezdtem a terhességet. 19 hetes vagyok, és 4 kg-val vagyok nehezebb, mint a várandósságom előtt. Sportolok, egészségesen étkezek, csak néha eszek édességet. Úgy csinálom, mint a várandósságom előtt, mégis feljött ennyi.
2022. márc. 28. 08:04
 1/7 anonim ***** válasza:
7%

Na ez jó kérdés! Nekem meg 1.trimeszter vege, de 2 kilo plusz! És tudod mire jöttem rá, köti a szervezetem a vizet. Normál testalkat vagyok én is, de a legelső terhességi tünetem az volt, hogy feldagadt picit az arcom és este latszott a zokni nyoma. Akkor ráálltam a mérlegre, mondom ilyen nincs...52 helyett 54 volt! Elkezdtem jobban figyelni. Kenyér csak alkalomszerűen, inkább salátak, zöldségek köretnek-meg sem mozdult.

Aztán 2 hét múlva úgy a 6.hétre ez a sok víz lejött és elképedtem, hogy lement a 2 kiló. Aztán újra kattant vmi és megint hopp vizesedés.

Sport pipa. Kaja normál-nem több. Mégis...

2022. márc. 28. 08:27
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Nézz utána a neten, vannak erre táblázatok, hogy milyen kiinduló súllyal mennyit tanácsos minimum és maximum hízni az adott terhességi hétig.

A diétának nincs itt az ideje, salátán és zöldségeken élni most nagyon rossz lenne, muszáj a szénhidrátot is bevinni valahogy, az kell a babának.

2022. márc. 28. 08:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem vészes.

60 kilóval lettem terhes, 72 voltam a szülés előtti napon.

65 kilóval jöttem haza a kórházból.

Most 4 hónapos a gyerek, 61-62 kiló vagyok.

2022. márc. 28. 09:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Várandósság végéig olyan 10-12 kiló hízás teljesen normális. Ott van a baba, a magzatvíz, a placenta, a megnövekedett vérmennyiség, amit a szervezet szállít, vizesedés, stb.

A diétának nem a terhesség alatt van itt az ideje. Oda lehet/kell figyelni arra, hogy ki mit eszik és ha kórosan hízik, akkor főleg oda is kell, de azért csak salátán élni, ha közben majd meg veszel valami másért is, szerintem túlzás. Nem kell ennek most akkora jelentőséget tulajdonítani. Ennyi idős terhesen ez a 4 kiló abszolút nem mondható soknak. Most jön csak a java.

2022. márc. 28. 09:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez teljesen szervezet függő.

Én amikor voltam először a védőnőnél 7 hetesen akkor 58,5 kg-val kezdtem. Második alkalom a védőnőnél 13 hetesen volt akkor 60 kg voltam.

Eszek mindent. Édesség, gyümölcs, zöldség, rendes kaják.

2022. márc. 28. 10:15
 6/7 anonim ***** válasza:
4 kilo nem sok hízásilag, elfogadható kategória. Nagyon eltér a kismamák szervezete, így a hízás sem egyforma.
2022. márc. 28. 14:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Én 86 kilóval kezdtem, most ingadozok 80-81 kiló között, attól függ mennyit bírok enni éppen. Nagyon hányingeres vagyok, alig bírok enni, ezért fogytam. Hízni nem nagyon szeretnék, mert sajnos így is van rajtam plusz, igyekszem majd egészségesen étkezni és nem nassolni, de semmikép sem fogom magam sanyargatni.
2022. márc. 29. 07:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!