Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szült Vácon mostanában valaki?...

Szült Vácon mostanában valaki? Állítólag nem adnak pelenkát magunk kell gondoskodni arról is. Esetleg több info a szülészetről?

Figyelt kérdés
2010. szept. 14. 13:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Nemrég voltam szülésfelkészítőn, ott azt mondták pelust, meg popsitörlőt jó ha viszünk, mert kevés van...lehet adnak pár pelust,de lehet nem lesz elég.Minden mást adnak, csak amibe hazahozzuk a babát, azt a rucit kell vinni.

Adnak betétet is, nagyot, mondjuk nem tudom mennyit, azt mondták azt nem kell vinni, csak hagyományosat, mikor már nem kell a nagy.

amúgy a szülészet nekem nagyon tetszett, szép.Az a rész, ahol a babákkal vagyunk már nincs annyira felújítva, de nem gáz.

Nem tudom mire lennél kíváncsi, mondjuk én is csak a felkészítőről tudok dolgokat:)

a házassági anyakönyvi kivonatnak nem kell frissnek lennie, és azt mondták, hogy délelőttönként jön valaki az önkormányzatból, felvenni az adatokat, szóval ha nem hétvégére esik a bentlét, akkor el is lehet egyből vinni a baba születési anyakönyviét.(mert pár nap mire kiállítják)ha nincs kész mire hazamennél, akkor is a kórházba kell visszamenni érte, nem kell sorban állni az önkormányzatnál.Legalábbis ezt mondták.

Ami esetleg még fontos lehet, hogy ha tutira szeretnél epiduralt, akkor azt jó ha előre mondod, mert nem biztos, hogy bent van altató orvos, vagy ráér éppen amikor kell,ha nem szól előre a kismama.Ha előre szólsz hogy mindenképp szeretnél akkor tuti lesz.Amúgy van valami infúziós fájdalomcsillapító, meg gáz.

A szülőszobában van labda, bordásfal, amiket lehet használni, illetve lehet zuhanyozni is a vajúdás alatt.

Cukrot, vizet, mobilt, zenét lehet bevinni.

A baba születése után még 2 órán keresztül ott vagytok a szülőszobán, az első órában hagynak titeket a babával, rád teszik, hogy elkezdhessen szopizni, vagyis próbálkozzon, apuka is bent lehet, aztán megvizsgálják, lemérik, stb.persze ha valami gond lenne, akkor egyből elviszik vizsgálni, és csak utána adják vissza,hogy együtt legyetek.

Azt mondták jó ha viszünk erre a célra egy nagyobb türcsit, mert abból sincs sok, hogy be tudja takarni az anyuka magát és a babát, mikor rajta van.Képeket készíteni, kamerázni végig lehet.

2 ágyas szobák vannak, a császáros szoba 4 ágyas.

Sajna a rokonok csak üvegen keresztül nézhetik a babát, és apuka is, mikor már ezen a részen vannak.

Amúgy a szülésznők, akik vezették ezt a felkészítőt nagyon kedvesek voltak.

Remélem tudtam segíteni:)

mikor szülsz?van dokid?

2010. szept. 14. 13:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az infokat én most vagyok 38+3 hetes szóval nem sok van hátra. Nincsen fogadott dokim . És neked?
2010. szept. 15. 07:18
 3/3 anonim ***** válasza:

nekem sincs...de már voltam vizsgálaton néhánynál, mind jófej volt:)

könnyű és gyors szülést neked:)

2010. szept. 15. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!