Hazi majonezes krumplisalatat szabad enni terhesen?
Figyelt kérdés
Nyers tojas van a majonezben, akkor ezt nem ehetem? Vagy kis mennyisegben szabad?2022. márc. 26. 15:11
11/25 anonim válasza:
Bolti majonézzel, 4-es. Mindent magunknak csinálok, nyáron a veteményesből eszünk, télen a saját lefagyasztott cuccokból, magunknak sütöm a pékárut és házi tojásunk is van saját pipikből, de a majonézzel sosem kockáztatnék.
12/25 anonim válasza:
Soha nem rakok nyers tojást semmibe.Nincs olyan,hogy kell! Tiramisuba se. Amúgy se rak hozzá egy nyers tojás semmit az ízéhez. És nem akarok a fertőzőn kikötni fosvahányással. Es igen undorító nyers álkapotban. Mint a takony.
13/25 anonim válasza:
12. Sosem ettél carbonarát, lágytojást, folyós tükörtojást, tatár beefsteaket? Ha nem akkor bocsi, nem egyet gondolunk a jó ételekről :)
14/25 anonim válasza:
A folyós tojás az nem nyers csak nincs keményre sütve.
Carbonarat ettem étteremben is,de sehol nem volt benne nyers tojás,a tatárt meg akkor enném meg max ha kínoznának 😃
15/25 anonim válasza:
14. Ez attól még nyers :) jó simán én sem bírnám megenni, de vannak ételek amiknek jól áll. A carbonarába pl. annyi hő éri a tojást, amilyen forró a tészta. Na de mindegy nem akarom elvinni a kérdést meg meggyőzni, mindenki azt egye amit szeretne, csak az undorító miatt “kötöttem beléd”, remélem nincs harag!
16/25 anonim válasza:
Á dehogy 😊 bocs de nekem tényleg undorító, bár a férjem azt szokta mondani,hogy pályát tévesztettem és valami élelmiszerbiztonsági és minőségellenőrnek kéne mennem,ami szerintem elég sokat elmond 😅🤣 de aki szereti annak szalmonella mentes jó étvágyat hozzá 😉
17/25 anonim válasza:
Én élelmiszerbiztonsági-és minőségi mérnök vagyok és szó nélkül megeszem a tiramust, nyers tojássárgáját etc-t. Pont azért, mert tudom mennyi az esély a salmonellára.
A majonézeket a magyar piacra mi gyártjuk, így azt nem csinálok, minden nap ehetném.
Ellenben teljeskiörlésű dolgokat meg nem enném, egye az, aki hormonproblémás akar lenni a mikotoxinoktól
18/25 anonim válasza:
17. Ne haragudj, hogy megszólítalak, de ugye 2 év alattiaknak nem ajánlják a teljes kiőrlésű és korpás dolgokat. Ami oké én nem szeretem, nem is bánom. De akkor mit javasolsz helyette a kicsinek? Legyen sima fehér kenyér (én sütöm itthon)?
19/25 anonim válasza:
Igen, sima kenyér vagy esetleg magvas. Olyan liszt,amibe a búza nem egybe van ledarálva a maghéjjal együtt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!