Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hazi majonezes krumplisalatat...

Hazi majonezes krumplisalatat szabad enni terhesen?

Figyelt kérdés
Nyers tojas van a majonezben, akkor ezt nem ehetem? Vagy kis mennyisegben szabad?
2022. márc. 26. 15:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
62%

Nem kockáztatnék.

Szalmonellás tojásból nem kell tízet bezabálni, elég ha egy cseppnyi kerül a kajádba.

2022. márc. 26. 15:21
 2/25 anonim ***** válasza:
66%
Nem a nyers tojás maga a veszélyes, hanem ha fertőzött, így teljesen mindegy mennyit eszel. Én kihagynám, de majd jönnek akik véres húst ettek sushival szóval tuti le leszek pontozva.
2022. márc. 26. 15:23
 3/25 anonim ***** válasza:
30%
Nem terhesen sem ennék nyers tojást, a tiramisut és a majonézes cuccokat is anélkül csinálom.
2022. márc. 26. 15:25
 4/25 anonim ***** válasza:
37%

3!

Majonézes "cuccot" hogy csinálsz tojás nelkul? Lévén a majonéz konkrétan olaj és tojássárgája....

Kerdezo!

Ha megbízható helyrol származó, ellenőrzött tojásból készült, akkor ehetsz, igen. Ha nem, akkor en kihagynam a házit és vennék bolti majonézt.

2022. márc. 26. 15:46
 5/25 anonim ***** válasza:
10%
Nyilván kicsi az esélye, hogy bajod legyen, de lehet. A szalmonella esetén számít, mennyit eszel a fertőzött ételből. Ha több kórokozó jut be a szervezetbe, súlyosabb lesz a betegség. Ezt azért írom, hogy ha megkóstoltad már, akkor se zabálj be most már mindegy alapon.
2022. márc. 26. 15:47
 6/25 A kérdező kommentje:
3 szem krumplit ettem belole mikor ez eszembejutott. Mi eleg sokszor eszunk ilyet eletemben nem oltam meg szalmonellas. De mindegy nem kockaztatok. Koszi a valaszokat. Remelem ettol a 3 szemtol nem lesz baj:(
2022. márc. 26. 16:03
 7/25 anonim ***** válasza:
81%
Szinte biztos, hogy nem lesz baj. Ha már lent van ne aggódj rajta. Nagyon ritka, hogy baj történik de jobb kerülni. Egyébként sokszor szerintem is túlzásba esnek, pl bolti camamber és társai de ezt pont jó betartani, akkor is ha megbízható helyről származik. De mondom, 99,99% hogy minden rendben van.
2022. márc. 26. 16:22
 8/25 anonim ***** válasza:
66%
Bakker ezt a kis mennyiséget felejtsétek már el! Ha szalmonellával fertőzött nyers tojás van benne,akkor tök mindegy,hogy két kanál vagy két kiló salit eszel.
2022. márc. 26. 16:25
 9/25 anonim ***** válasza:
9%
Sose tudnék nyers tojásos ételt enni,ez undorító.
2022. márc. 26. 16:26
 10/25 anonim ***** válasza:
54%
9. Jaj istenem, nem kell drámázni. Egy csomó ételbe igenis nyers tojás kell, nem értem minek kell egyből undorítózni. Ennyire korlátolt vagy?
2022. márc. 26. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!