Miért akarnak megcsászározni ha túl kicsi a babám? Elegendő a magzat víz is
IUGR babám volt, nem nőtt már odabent, annyi, hogy nekem 37.hét óta nem nőtt.
A dokim azért akart császárt, mert szerinte nem bírta volna az indítást.
A főorvos, és a többi doki felülbírálta, indítás lett, semmi baj nem volt, rendben megszületett.
Vagy nálad is ez a helyzet, és félnek kockáztatni az indítással, vagy valami más lehet a gond.
35 hetesen 2300 g körüli magzat kicsi???
Itt tuti más van a dologban, mert ez a súly max nagyon minimálisan kevesebb... Nem kórosan és tudjuk ugye hogy ez csak egy becsült súly...
Ha 1300nak becsülték volna na az lenne maradva...
Ez a súly ebben a terhességi hétben amúgy normál tartomány, igaz, annak az alsó fele, de lehet genetika. Nem tudom, miért kötelező mostanság mindenkinek 4 kilós babát produkálni.
Nekem 2x született IUGR babám, a lányom 38. hétre lett 2200 gramm. Mázli volt, hogy farfekvéses volt, mert itt sok mindent elcsesztek, senki nem vette észre, hogy kicsi, mert egy rohadt ultrahangot nem csináltak annak ellenére, hogy kórházban voltam magas vérnyomással az utolsó napokban. Szerencsére egészséges lett.
A fiam 2670 gramm lett, szintén 38. hétre. Itt tudtuk, hogy alig nő már, más dokim volt és figyelte. Szintén magas vérnyomásom volt, alig volt magzatvíz, amint majdnem leállt a növekedés, császároztak. Itt ugye ha bent van még 2 hétig, elvileg lehetett volna közel 3 kg, de nem lett volna, mert követtük egy ideje, és tudtuk, hogy áll le a növekedés. Elképzelhető, hogy a kérdező esetében is ez van, még nem kóros a babája súlya, de lehet az orvos már nézi pár hete, és látja, hogy nem megfelelő ütemben nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!