Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5+6 hetes kismama vagyok(tegna...

5+6 hetes kismama vagyok(tegnap derült ki magán dokinál , itt az orvos hét 2 szer van bent és mivel hosszú hétvége volt nem is lesznek a héten ezért mentem el magán úton) Veszélyeztetett terhes is vagyok előzmények miatt .. ?

Figyelt kérdés

ki mikor ment el táppénzre ?illetve mikor jelentettétek be a munkahelyen ?

Nyilván nem szeretnék az utolsó pillanatban szólni hogy bocsi holnaptól nem jövök..(2.5 éve vagyok a jelenlegi munkahelyemen.).... Igaz heti 2nap 40 órában nekem így sok(vendéglátás) .. tartok tőle mert már volt egy vetélésem nem olyan régen ..és nem tudom hogyan tovább hogyan csináljam ..sosem voltam még táppénzen.

2022. márc. 17. 08:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

33. héttől voltam szabin, majd táppénzen.

A munkaköröm miatt veszélyeztetett is lehettem volna, de pár hétig jobban odafigyeltem magamra (pozitív teszttől a 8. heti terhesség megállapításig), a 9. héten elmondtam, hogy mi a helyzet és megbeszéltük, hogy áthelyeznek máshova. Kb. egy hónappal később körvonalazódott, hogy milyen dátumhoz kötötten nem szeretnék már dolgozni, ezt is átbeszéltük a munkáltatómmal, elfogadta, így ütemezte a pótlásom.

Én őszintén megmondom, fogalmam sincs mit kezdtem volna magammal otthon, ha már a terhességemnek ennyire az elejétől otthon kellene lennem. Persze más, ha indokolt, muszáj, de önszántamból biztosan nem, vagyis nekem kézenfekvő volt, hogy dolgozom szinte végig. Anyagilag sem mindegy, meg szerintem pszichésen sem annyira. Node én azért zömében szellemi tevékenységet, ülőmunkát végeztem, így ez más.

Ha van szívhang, akkor mondd el a munkáltatódnak és beszéljétek meg, hogy hogyan tovább. Ha feltud ajánlani mást, nem ilyen óraszámban, könnyített ütemben, akkor érdemes végig gondolni, ha nem akarsz dolgozni egyáltalán, akkor meg a nőgyógyász megírja a javaslatot, a házirovos pedig felvesz táppénzre és kész.

2022. márc. 17. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!