Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tanacsoltok, hogy most ne...

Mit tanacsoltok, hogy most ne hizzak ennyit?

Figyelt kérdés

Az elso terhessegem alatt 18 kilot hiztam (60-rol 78-ra) pedig nem zabaltam, sot, igyekeztem egeszsegesen taplalkozni a terhesseg alatt. A vegen magas vernyomasom is lett, lehet, hogy ezzel osszefuggot, nem tudom

Most vagyok 5 hetes terhes a masodikkal, de mar elore felek, nehogy megint ennyit hizzak. Van valami tipp, ami segit csokkenteni a hizas merteket? (nem fogyozni akarok, felre ne ertsetek).

2010. szept. 12. 16:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Én este 6 után már max 1-2 narancsot ettem, de ha nem voltam éhes, inkább semmit. És ajánlom Rubint Réka "Légy bomba jó kismama" dvd-jét, rettentő jó :)
2010. szept. 12. 16:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Én a cukor miatt végig vigyáztam a súlyomra, és meg is lett az eredménye. Sok tápláló ételt ettem, de a kenyeret csökkentettem drasztikusan és a tésztaféléket, cukrokat.

Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, mogyorót, diót és husit. Kenyérből bajor rozskenyeret, vagy sokmagvas kenyeret válassz.

Én nagyon kívántam a spenótot is, rengeteget ettem.

Szerintem ne vonj meg magadtól olyan ételt, amit terhesen nagyon kívánsz, csak a szénhidráttal vigyázz!

2010. szept. 12. 16:41
 3/8 A kérdező kommentje:
KOszi szepen mindket valaszt.
2010. szept. 12. 16:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Én az elsővel-10 éves- 18 kg-ot híztam (63-81), afiam 4,4 kilós lett.

A másodiknál csak 12-t (67-79), de ott az utolsó 3 hónapban 200 grammos CH diétán voltam, a lányom4 kilós lett, szülés után megint 67 kg voltam. azóta is annyi vagyok +/- 1 kg, akicsi 1,5 éves.

2010. szept. 12. 17:03
 5/8 anonim ***** válasza:

1. babával 11 kilót híztam és pont ennyi ment le a szüléssel, tehát egy gramm nem maradt fenn.

2. babát ebben a hónapban szülöm és 7 kg-nál tartok

Mindkét terhességnél cukros voltam és a terhességi diabetes diétáját csináltam. Ez az a diéta, amit abszolut biztonsággal lehet terhesen csinálni.

2010. szept. 12. 17:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat. Nekem is lement az a 18 kilo 3-4 honap alatt, ami az elso terhessegnel feljott, mert foleg csak viz volt es csak 4-5 kilo volt, amit tenylegesen hiztam. Nem is ez a gond, mert tudom, hogy szules utan lemegy, csak parazok kicsit, nehogy a nagy hizastol megint magasvernyomasom legyen. Ezt akarom megelozni. Koszi a terhessegi diabetesz dieta tippet, gondolom, ez is lenyegeben az, hogy mellozni a kenyeret, cukrosat, szenhidratot.
2010. szept. 12. 18:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem, nem egészen. A lényeg inkább az időbeosztás és a glikémiás index. Én személy szerint hízókúraként élem meg, mert állandóan enni kell, szénhidrátot is, de nem mindegy milyet és mikor.

Nagyjából tartanám a helyedben a 150-180 gramm között szénhidrát mennyiséget, de ezt 6 felé kell osztani és figyelni arra, hogy alacsony glikémiás indexű szénhidrátokkal vidd be.

Egyébként egyeskénél nekem is magas volt a vérnyomásom, dopegyíteztem, pedig nem híztam ugye. Szóval ne hibáztasd a súlyod és magad emiatt!

2010. szept. 12. 21:52
 8/8 A kérdező kommentje:
KOszi kedves utolso valaszolo. Igy mostmar vilagos. Igyekszem majd tartani ezt a dietat, amit irtal, kicsit utana fogok olvasni, hogy mibol mennyit lehet enni. Megegyszer koszi.
2010. szept. 13. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!