Mit tegyek, hogy ne hízzak (sokat) a terhesség alatt?
Most 56-kg vagyok és 9 hetes terhes.Nem tudom,hogy mennyit fogok felszedni,de nem szeretnék túl sokat.
Miket egyek,hogy ne hízzak?
A minden esti futást és a minden másnapi teniszt folytathatom vagy hagyjam abba és járjak valami kevésbé megterhelőre?
Köszönöm!
A reggeli és a vacsora megoldható teljes kiőrlésű kiflikből, zsemlékből, kenyerekből, hozzá egy kis felvágott és rengeteg sok zöldség, esetleg főtt tojás.
Tízóraira ehetsz gyümölcsöket.
Ebédre egyél gyakran leveseket (tojásleves, húsleves, karfiol leves, borsó leves stb), sok főtt zöldséggel, főtt husival. Másodikból meg ehetsz bátran amit csak megkívánsz. De mondjuk azért ne 4-5 rántott húst egyél meg 2 adag sült krumplival mert az sok lenne. :) Ha van rá lehetőséged egyél sok párolt zöldséget, grillezett husikat, főzelékeket, spenótot tojással 1-2 szelet tk. kiőrlésű kenyérrel. Ha szereted a halakat abból is ehetsz bőven, grillezve, rántva mellé egy kis brokkolis répás rizs valami isteni finom. Ehetsz májat is rántva, sütve, céklával kis körettel.
Uzsonnára ehetsz gyümölcsöket, túrórudit ha megkívánod az édességet, házilag készíthetsz otthon magadnak joghurtot amit egy kis keksz kíséretében elfogyaszthatsz, túrót friss gyümölcsökkel, esetleg olvasztasz rá egy pici csokit.
Vacsira sült tojás, főtt tojás, csirkemell szelet, tk. kenyér, egy nagy pohár tej, sok zöldség.
Szerintem a lényeg, hogyha megkívánsz valamit akkor ne mondj rá nemet, de azért mértékkel egyél belőle. Pl. ha megkívánod a csokit akkor ne falj fel egy táblával hanem elégedj meg egy csíkkal. :) Igyál sok vizet, 100%-os gyümölcslevet az emésztés érdekében. Nálam ezek váltak be.
Sokat voltam a friss levegőn napi 1-2 órát mindig sétáltam. Más mozgást nem igazán végeztem...
51 kilóval kezdtem, a végére 61 voltam, majd 58 kilóval jöttem haza. :) Jelenleg 52 vagyok.
szerintem a szénhidrátot fogd vissza, egyél mindent, azt is, csak azt módjával
a mozgást kérdezd meg az orvosodtól, én bicikliztem végig, nem lett semmi gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!