Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondolnátok ha a párotok...

Mit gondolnátok ha a párotok anyja nálatok akarna maradni (egy ideig), maximum 1 hónapig hogy segítsen mindenben miután megszületik a baba?

Figyelt kérdés
2022. márc. 1. 05:39
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
45%
Mivel mi egy picike faluban élünk, ahol az újdonsült anyukákat segítik, így nincs nagy igényem erre. Ilyenkor 6 hétig mindig a faluban lakó családok összebeszélnek és mindenki 1-1 napot bevállal, amikor ő főz. Első 2 hétben párom itthon lesz. A fiatalok (14-18 évesek) pedig mindig felajánlják, hogy kis összegért eljönnek kitakarítani. A fitt idősek vagy a tinik szívesen figyelnek egy kicsit (1-2 óra) a picire (babakocsiban tologatják általában), hogy az anyukáknak legyen idejük magukra (fürdés, hajmosás stb). Ha nem ilyen összetartó közösségben élnénk, akkor nehezebb lenne nekem. Nem szívesen költöztetnék be senkit az otthonunkba. Összesen 150 család él itt és segítjük egymást. Ha valakinek elindul a szülés, akkor a legközelebbi szomszédhoz megy át a nagytesó vagy csak a babakamera ha éppen alszik. Aztán falun belül éppen aki ráér, ahhoz költözik oda a nagytesó (ezt nagyon élvezik, mivel itt mondhatni mindenki mindenkinek a gyereke). Gyakran nálam voltak pár napig, mivel nekem olyan a munkám, hogy be tudom őket vállalni kényelmesen. Na meg éjjel is ugrasztható vagyok.
2022. márc. 1. 13:48
 32/36 anonim ***** válasza:
0%
Ez de jo lehet, utolso. Szeretnek ilyen helyen elni. Nem egy Somogy megyei telepules veletlenul?
2022. márc. 1. 15:46
 33/36 anonim ***** válasza:
43%

Jól le lettem pontozva. Úgy néz ki az igazat se lehet leírni. Sokaknak nem tetszik.

#32 Svajci kis falu a hegyekben. Kb 150 gyerekes család él itt és nyugdíjas párok (nekik mi segítünk be: vásárlás, takarítás, kert rendezése néhány idősnél stb). Szóval szerencsénk van. Ritka egy hely az biztos.

2022. márc. 1. 16:11
 34/36 anonim ***** válasza:
66%
Felkötném magam.
2022. márc. 1. 19:49
 35/36 anonim ***** válasza:
66%
Te jó isten, nem azt írtam, hogy cselédnek jöjjön. Babázzon is, de ne legyen ott állandóan. Ha meg segíteni akar, akkor megcsinálhat pár apróbb házimunkát. Anyósom egyébként is ezen a szeretetnyelven van, ő örül, ha valami ilyent rábízunk. Ha ittmarad a gyerekekkel, nagyon ritkán, akkor is minimum süt nekik palacsintát. 😅
2022. márc. 1. 21:15
 36/36 anonim ***** válasza:
65%

Én nem akartam és a férjem sem, pedig az elején kijelentette, hogy majd jön. Aztán szépen elmagyaráztuk, hogy szeretnénk 3an lenni.

Plusz ilyenkor nem úgy akar a legtöbb segíteni, hogy mosogatni-takarítani-főzni, hanem a kisbabát dajkálni.. az meg szerintem ilyenkor az anyuka feladata főleg. Apa meg megtudja csinálni a többit.

2022. márc. 2. 06:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!