Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondolnátok ha a párotok...

Mit gondolnátok ha a párotok anyja nálatok akarna maradni (egy ideig), maximum 1 hónapig hogy segítsen mindenben miután megszületik a baba?

Figyelt kérdés
2022. márc. 1. 05:39
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
87%

Személyiségfüggő mindkét oldalt nézve.

Nekem mindenféle vendéglátás teher. Extra teherre meg nincs szükségem szülés után.

De van aki meg örülne. Ha ellenérzéseid vannak ezzel kapcsolatban kérdező, akkor inkább ne menjen, vagy csak pár napra ha az megfelelő kompromisszum.

2022. márc. 1. 09:10
 22/36 anonim ***** válasza:
91%

Nálam volt anyósom, én sem akartam, hogy jöjjön. Végül csak eljött.

Én értem hogy segíteni szeretett volna, de mikor a második nap után a 10. edényt tettem a rendes helyére már sok volt. Nem szeretem mikor nem úgy van megcsinálva valami ahogyan én szoktam. Nekem csak hátráltatás volt a házimunkában a segítség. Azt viszont nagyon köszönöm neki, hogy mikor már 2 órája ringattattuk a férjemmel a fiunkat, mert nem aludt, segített ringatni, hogy tudjunk pihenni.

Van ebbe jó és rossz dolog is. A másodiknál szeretném magam megoldani.

2022. márc. 1. 09:15
 23/36 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem mit kell annyira segíteni, anyámra se volt szükségem, nemhogy anyósra. Főtt ételt elfogadtam, más segítség nem kellett, babázni meg jöhettek. Ugyanez volt 2. gyereknél is, pedig kis korkülönbséggel jöttek.

Én személy szerint nem kérnék ilyen segítséget senkitől.

De kinek hogy, pl sógornőm hívta az anyját 1 hónapra, de mondjuk ő olyan szigorúan betartotta a 6 hét pihit szülés után, hogy az hihetetlen volt.

2022. márc. 1. 09:46
 24/36 anonim ***** válasza:
75%

Van egy érzésem hogy ezt a kérdést a Mama tette fel,akit a menye nem akar befogadni egy hónapra (maximum) " segiteni".

Ha kérik, menjen, ha nem kérik, ne erőltesse.

2022. márc. 1. 10:23
 25/36 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk jött... Már szülés előtti héttől akart jönni, utólag jobb lett volna, mert túlhordtam, 41. Heten indítottak, pont hazament volna 😂

(El sem mondtuk neki, hogy beindult a szülés, csak miután túl voltam rajta, így is azon izgultam, nehogy mégis otthon legyen mire mi a babával hazaérünk...(500km-re lakik))

Bár valószínűleg úgy felidegesített volna napi 6x az állandó pakolászásával hogy megszültem volna előbb.

Na mindegy, jött, kiakasztott, hazament.

Azóta sem bocsátottam meg neki, hogy minden tiltakozásom, érvelésem ellenére elcseszte az első 2 hetünket. Mert ba$zki neki jönni kell segíteni, de hogy miben azt ő sem tudja mai napig sem, csak annyit ért el, hogy már most azt várom mikor megy haza, pedig még 3 hét, mire jön...

Akkor is mondtam, hogy mi a rossebet akar segíteni, nekem helyre kell jönnöm, a babának meg kell tanulnia kint léteznie, a férjem itthon lesz 10 napot, ő tud főzni, lehet rendelni, mi a rossebet kell annyira segíteni.... De első unoka, lelkes, végül beadtam a derekam de azóta is kiráz a hideg, ha rá gondolok az anyósra.

Érdekes, az én oldalamrol senki nem értetlenkedett meg erőszakoskodott.

2022. márc. 1. 10:39
 26/36 anonim ***** válasza:
80%

Ha szükséged van segítségre, akkor köszönd meg neki, és örülj, hogy szívesen jön. Ha nincs, akkor finoman jelezd felé, hogy boldogulsz egyedül.

Tőled függ.

2022. márc. 1. 10:58
 27/36 anonim ***** válasza:
88%

25-ös,azért mert nem segíteni akart!

Ő unokázni akart!

Anyósom ugyanez volt. Ide jott,hogy segit,aztán én főztem,etettem,pelenkáztam. Ő vagy a kiságy felett olvadozott, vagy a gyereket próbálta kitépni a kezemből.

Anyukám idejött,hozott kaját, kicsit rendezkedett - na ez volt a segítség.

2022. márc. 1. 11:30
 28/36 anonim ***** válasza:
88%
Megmondanám, hogy köszönjük szépen, de nem szeretnénk! Ezzel le is zárnám a témát, ha kell segítség akkor kérünk, de ezektől az önjelölt túlbuzgó emberektől kiráz a hideg. Majd egy szülés meg pár nap kórház után pont arra vágyik az ember lánya, hogy valaki odaköltözzön x időre hozzájuk.
2022. márc. 1. 12:35
 29/36 anonim ***** válasza:
41%
Nalunk en hivtam oda 1 hetre, nagyon jo volt a kapcsolatunk, de elso gyerekkel igy utolag jobbat tett volna nekunk, ha a ferjrm marad otthon. Megsem banom, mert azota sajnos hirtelen meghalt, fiatal volt, es csak az elso unokajat erte meg. A mai napig elottem van, mikor ott aludt mellettem a nappaliban, a mellkasan a gyerekkel annak ellenere, hogy nem hitt az egyuttalvasban, szerinte a gyereknek kulon lett volna a helye. Megis magara tette, mert tudta, hogy en viszont igy tudok csak pihenni. Ugyhogy megiscsak igy volt jo.
2022. márc. 1. 12:51
 30/36 anonim ***** válasza:
58%
Nekem is volt benne részem, nem 1 hónapig, de elég is volt. Nem is segített...
2022. márc. 1. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!