Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit okozhat ez a betegség?

Mit okozhat ez a betegség?

Figyelt kérdés

Apa felöl vérző pikkelysömör (pszoriázis) van.

Anya felöl mindenki egészséges, semmi baj nincs se az anyánal se az ő családjában.

Mit okozhat ez a betegség a babánál? Biztosan öröklődik? A bőrbetegségen kivűl ugye mást nem tud okozni?

2022. febr. 19. 19:44
 1/4 anonim ***** válasza:
43%
Izületi gyulladást, körömproblémát is tud okozni. 25% az öröklődés esélye.
2022. febr. 19. 20:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A pikkelysömört nem egy gén okozza, hanem számos gén rossz működése mellett az immunrendszer kóros működése és környezeti hatások is közrejátszanak. Nem 25% az esélye, hanem jóval kevesebb. Nem maga a betegség öröklődik, hanem a hajlam a betegségre. Attól, hogy apukának van nem egyáltalán nem biztos, hogy a gyereketeknek is lesz.
2022. febr. 19. 20:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
hajlam a betegségre, meg lesz babának.
2022. febr. 19. 22:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A pikkelysömör egy kicsit összetettebb betegség. Egy kicsit mesélek neked róla és rájössz majd, hogy nem kell emiart aggódnod. Elméletileg nem lehet belőle kigyógyulni. Édesanyámnak és nekem is sikerült, viszont neki az élete során 5x jött elő. Nekem 2x. Ha az ember fejben helyreteszi magát, akkor ki lehet gyógyulni belőle szépen lassan. A dokink is csodálkozik rajtunk mindig, hogy ez sikerült nekünk. A hajlam, rossz immunrendszer és a folyamatos stressz hármasa hozza nálunk elő. 5 tesóm van. Egyiknek sincs hajlama rá. Szóval csak én örököltem anyától. Nálunk a családjunkban senkinek sem volt ilyen betegsége. Nagyon nagyon kicsi az esély, hogy örökli a gyerek és elő is fog jönni. Szóval emiatt ne aggódj. Nálunk a down szindróma gyakoribb a családban. Attól úgymond jobban félünk, mivel van enyhébb és súlyosabb is.
2022. febr. 20. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!