Kurkumát lehet fogyasztani terhesség alatt?
Levesbe raktam egy fél kiskanállal, csak utána gondolkoztam hogy vajon lehet e.
28hkm
Köszi!
Miért ne lehetne? Az ilyen "tiltott" fűszereknél is a túlzott fogyasztás az, ami esetleg problémát okozhatna (de ezt ilyen 5kg oregánó szintjén értsd, szóval nem a pizzára vagy bolognai szószba rakott mennyiségben mérd), a fél kiskanál a levesben egészen biztosan nem okoz gondot.
Amúgy én sehol sem olvastam arról, hogy kurkumát ne lehetne enni terhesség alatt.
Bár ez régi cikk, de rémlett, hogy olvastam róla: [link]
5. Várandósság és kurkuma
Habár a kurkuma mérsékelt fogyasztása biztonságos terhesség és szoptatás alatt (frissen vagy porított formában), a kurkumás étrendkiegészítőket minden formában jobb elkerülni. Ahogy már fentebb is említettük, higíthatja a vért és stimulálhatja a méhet és a menstruációt, ami veszélyeztetheti a terhességet.
Annak ellenére, hogy nem igazán készült még tanulmány a kurkuma és terhesség témakörében, jobb ha biztosra megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!