Terhesseg alatt lehet edesitoszeres ételeket fogyasztani?
Figyelt kérdés
2021. márc. 16. 07:32
2/17 anonim válasza:
Persze,szerinted a cukorbetegek mit esznek?
3/17 anonim válasza:
Istenem. Miért ne lehetne?
Azért mert terhes vagy nem kell fényevésre átállni...
4/17 A kérdező kommentje:
Azert kérdeztem mert a dietetikusom anno elejtett valami olyat hogy van olyan édesítő ami magzati fejlődés elmaradast okozhat. Nem kell egyből megkovezni... tudtommal ez az oldal laikusoknak is van... ha tudnám, nem kérdeztem volna meg. Köszönöm!
2021. márc. 16. 07:59
5/17 anonim válasza:
Én inkább kerülöm nem terhesen is. Inkább cukor,csak kevesebb. Onkológus dr-nő ismerősöm szerint növeli az esélyt a hólyagrákra. Nem mind,de nem tudom melyik,így inkább kerülöm. Nyilván ha cukros lennék,muszáj lenne, de akkor alaposan utána járnék,melyik kevésbé ártalmas.
6/17 anonim válasza:
Szoptatás alatt tudom, hogy van olyan, ami nem ajánlott, terhesen nem tudom. Kérdezd meg a dokidat.
7/17 anonim válasza:
Bizonyos édesítők kerülendők valóban. Pl: szukralóz.
Másokkal pedig azért kell óvatosan, mert hasmenést okozhatnak: pl: maltit
Amit biztonságosan lehet: eritrit, xilit
9/17 anonim válasza:
7
Férjemnek az eritrittől is ment a hasa.
10/17 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy az eritritet bírom. Csak sok kész ételben van mesterséges édesítő is és ezzel nem voltam/vagyok képben hogy melyik az. Pl a Gullon edessegek, egyes savanyúságok, mentes fagyi, stb...
2021. márc. 16. 09:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!