Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesseg alatt lehet edesitos...

Terhesseg alatt lehet edesitoszeres ételeket fogyasztani?

Figyelt kérdés
2021. márc. 16. 07:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
Xilit úgy tudom én is, hogy mehet, de ha kutyád is van, nagyon vigyázz, véletlen se férjen hozzá a kajához, mert az nekik kimondottan méreg.
2021. márc. 16. 09:16
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom, meg elvileg az eritrit is méreg nekik! Most olvastam hogy a szukraloz és az eritrit elvileg teljesen biztonságos édesítő szer. Ami kerülendő az az aspartam.
2021. márc. 16. 09:26
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
En is terhességi cukorbeteg voltam. Kikerülhetetlen volt. Szukralózt es ciklamátot kerüld.
2021. márc. 16. 09:46
 14/17 anonim ***** válasza:
53%
Én a természetes édesítőszerekre voksolok. Amit személy szerint fogyasztok az a por állagú sztévia. Ennél 10-ből 2 ember érez durván mellékízt, ezért nekik kellemetlen lehet. Szerencsére mi nem, így ezt fogyasztom.
2021. márc. 16. 09:47
 15/17 anonim ***** válasza:
94%

Ez tévhit, valójában az aszpartám az egyik legtöbbet kutatott anyag ebből a szempontból, és nem sikerült igazolni, hogy volna egészségkárosító hatása. De mivel ez az egyik legrégebbi mesterséges édesítőszer, és még a láncleveles időkben elég aktívan terjedtek róla városi legendák, amiket mostanra semmilyen tudományos kutatás nem tud kiradírozni az emberek emlékezetéből.

Én az eritrittől és a xilittől is puffadtam, leginkább ezért hagytam fel velük, a terhesség elején olyan voltam, mint egy lufiállatka, nem hiányzott még ez is :) Kisebb mennyiségű, normál fehér cukrot használok. De egyébként ha neked nincs panaszod ezektől, akkor nyugodtan használhatod.

2021. márc. 16. 09:50
 16/17 anonim ***** válasza:
91%
Szukraloz pedig azon kivul,hogy szules utan marad a baba szervezeteben,es ido mig kiurul belole,semmi mas negativ hatasa nincs bizonyitva. Gdm-es voltam,keson vettem eszre,hogy a cukormentes szorp,amit ittam, szukralozos. Senkinek semmi baja. Az teny,hogy nem celszeru kiloszamra enni ezeket a mesterseges edesitoket,de minimalis mennyiseg ketlem,hogy gondot okozna egeszseges terhessegnel.
2021. márc. 16. 11:30
 17/17 anonim ***** válasza:
83%
Látszik a magyar fotelorvos/ kémikus/ biológus tudós mentalitás. Lepontoztok,mert hallgatok egy olyan onkológusra,aki 30 éve praktizál és több száz rákot látott/kezelt.
2021. márc. 16. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!