T! mikor vettétek meg a kisbaba ágyat, a babakocsit, illetve egyéb szükséges dologokat? És mi a helyzet a babaszobával? Mikor kezdtétek el megcsinálni? Adnátok tanácsot ebben nekem? Kôszönöm!
Külföldön élünk és már a terhesség elején regisztráltam egy terhes portálra, ami sok információt ad pl. arról is, hogy mikor és mit kell csinálni a terhesség alatt. A 18-20. hét között írja, hogy bevásárlás, mint babaágy, babakocsi, kád a babának stb. Még azt is írja, hogy kb. 700€-ra tehető a költség.
Nemrég múltam 18 hetes, de én valahogy korainak érzem a bevásárlást. Volt két vetélésem, talán emiatt is félek tudatalatt elindulni és felvásárolni a szükséges dolgokat (még!). Viszont élvezni is szeretném a terhességet. Emiatt gondoltam rá, hogy rákérdezek itt tőletek, hogy mikor vágtatok bele az egészbe. Eddig én még egy pár zoknit sem vettem meg. Már nézegettem rugdolózókat, ruhadarabok persze az interneten. ☺️
A védőnő is ezt az időszakot javasolta, de inkább azért, mert sokan megszenvedik az első trimesztert és sokaknál az utolsó sem éppen könnyű, ezért a bevásárlást, ráhangolódást érdemes akkor elkezdeni, amikor úgy nagyjából rendben van az ember magával. :)
Mi mindent akciósan vásárolgatunk össze. A babakocsit így pl. megvettük már a 17. héten, a kiságyat a 26. héten, a hordozót a 28. héten, ruhát kaptunk nemrég egy csomót, stb. Szóval nem kapkodva szépen lassan meglesz minden. A babaszoba teljes ki-bepakolást olyan 33. hétre tervezzük. Ez attól függ, hogy asztalos kész lesz-e a dolgainkkal a vállalt határidőre. Én mondjuk már ideges lennék, ha 35. héten még nem lenne kész, de ez nyilván némi túlkapás. Egy szoba csücskében is elvan az a gyerek, ha van hol aludnia. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!