Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » T! mikor vettétek meg a...

T! mikor vettétek meg a kisbaba ágyat, a babakocsit, illetve egyéb szükséges dologokat? És mi a helyzet a babaszobával? Mikor kezdtétek el megcsinálni? Adnátok tanácsot ebben nekem? Kôszönöm!

Figyelt kérdés

Külföldön élünk és már a terhesség elején regisztráltam egy terhes portálra, ami sok információt ad pl. arról is, hogy mikor és mit kell csinálni a terhesség alatt. A 18-20. hét között írja, hogy bevásárlás, mint babaágy, babakocsi, kád a babának stb. Még azt is írja, hogy kb. 700€-ra tehető a költség.

Nemrég múltam 18 hetes, de én valahogy korainak érzem a bevásárlást. Volt két vetélésem, talán emiatt is félek tudatalatt elindulni és felvásárolni a szükséges dolgokat (még!). Viszont élvezni is szeretném a terhességet. Emiatt gondoltam rá, hogy rákérdezek itt tőletek, hogy mikor vágtatok bele az egészbe. Eddig én még egy pár zoknit sem vettem meg. Már nézegettem rugdolózókat, ruhadarabok persze az interneten. ☺️

2022. febr. 8. 10:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%
Az en családom rohadt babonás.. Ha rajtuk múlt volna mindent a szülés utan vettünk volna meg. Aztan 30 hetesen vettem sapkát kesztyűt mert olyan cuki volt nem bírtam ott hagyni, plusz egy forgot az agy fölé. Aztan szép lassan mindent... Az ágyat 36 hetesen vettük, a babakocsit a fiam születése utáni másnap vettek meg anyuék ajándékba (sose láttam, nem is próbáltam de amúgy jo volt csak bitang nehéz..) a babaszobat folyamatosan 20 héttől folyamatosan
2022. febr. 8. 12:10
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A védőnő is ezt az időszakot javasolta, de inkább azért, mert sokan megszenvedik az első trimesztert és sokaknál az utolsó sem éppen könnyű, ezért a bevásárlást, ráhangolódást érdemes akkor elkezdeni, amikor úgy nagyjából rendben van az ember magával. :)

Mi mindent akciósan vásárolgatunk össze. A babakocsit így pl. megvettük már a 17. héten, a kiságyat a 26. héten, a hordozót a 28. héten, ruhát kaptunk nemrég egy csomót, stb. Szóval nem kapkodva szépen lassan meglesz minden. A babaszoba teljes ki-bepakolást olyan 33. hétre tervezzük. Ez attól függ, hogy asztalos kész lesz-e a dolgainkkal a vállalt határidőre. Én mondjuk már ideges lennék, ha 35. héten még nem lenne kész, de ez nyilván némi túlkapás. Egy szoba csücskében is elvan az a gyerek, ha van hol aludnia. :)

2022. febr. 8. 12:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Babakocsiból, baba bútorból simán van olyan, aminek most hónapokig tart a kiszállítása, ha újonnan veszed érdemes már utánajárni mivel számolj. Ha esetleg használtan szeretnél venni,akkor is jobb, ha hónapokig tudod keresgetni a megfelelő ajánlatot az általad választott modellre. Bútorból nekünk amúgy például rosszat küldtek ki és ment a huzavona hetekig, szerencse, hogy időben nekiláttunk. Kisebb dolgokban én néztem az árak alakulását, mert láttam hogy hetente változik és akkor vettem meg, amikor akciós volt. Ruhákat is ha akciósan láttam vettem, meg ha bolhapiacon jártunk akkor is.
2022. febr. 9. 14:26
 14/15 anonim ***** válasza:
23%
32. hét környékén. Nem voltam semmivel sem lemaradva. Megmosolyogtató mikor valakinek már 20 hetesen be van rendezve a babaszoba.
2022. febr. 9. 20:33
 15/15 anonim ***** válasza:
55%
36-37.hétig babaszobának be kel lrendezve lennie. mindeki maga döntse el, hogy babános vagy sem. 36.hétől bármikor jöhet a baba. 24. hétől-33.hétig vásárolhatsz. Nyilván ha akcios valami baba cucc,v agy ruha még haterhesség elején vagy közepén vagy akkor is megveheted
2022. máj. 31. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!