Milyen gyümölcsöt (esetleg zöldséget) és mennyit egyek naponta (nyersen), hogy minden vitaminból és tápanyagból a megfelelő mennyiséget vigyem be ami a terhesség alatt szükséges?
Azt nem tudom, de azt igen hogy nagyon alaposan meg kell mosni.
Én eper 🍓 és citrom 🍋 amit eszetlenűl ettem. Bár már a citromot próbálom hanyagolni mert kimarta a szám, gyomrom és fájt 1 hétig.
Az a baj, tudod, hogy ezt neked SENKI nem fogja tudni megmondani.
Ugyanis minden egyes darab zöldségnek, gyümölcsnek más a vitamintartalma.
Ez nem egy állandó érték..
Függ a növénytermesztési technológiától, a trágyától, a talajtól...
Akár hol is látsz ilyen táblázatot, az maximum NAGY ÁTLAG.
Például vasból egy terhes nônek napi 27 mg-ot ajánlott fogyasztani. A nyers spenót 100 g-jában 2 mg van, szóval napi kb. 1,4 kg nyers spenóttal ez fedezhetô. Jó hír, hogy ennyi spenót a szükséges folsav és C vitamin szükségletedet is fedezni fogja.
Ha a 1.4 kg spenótot elrágcsálni soknak tûnik, akkor jobb a petrezselyem. Abból 100 g 7.5 mg vasat tartalmaz, tehát elég napi 360 grammot enni belôle. És ez is fedezi a folsav és C vitamin szükségletet.
Pont ezt írtam, utolsó! Hogy nem tudhatja, hogy abban az adott növényben mennyi vitamin van!
Ami meg van adva, az csak egy átlag.
Lehet, hogy amit megvesz a piacon, olyan sovány földben termett, hogy szinte semmi vitamin nincs benne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!