Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek volt koraterhesség...

Akinek volt koraterhesség alatt barázása, válaszolna?

Figyelt kérdés

Nagyjából 5 hetes terhes lehetek, 1 hete késik a menzeszem, 2 erős + tesztem is van. Viszont ma nagyon enyhe, barnás, alvadt véres folyást vettem észre, nem görcsöl, nem szúr a hasam, "csak" látom, hogy nem hófehér a folyásom. Nagyon megijedtem, hiszen sohasem volt ilyenem, első terhesség alatt sem.

Szombaton fogad az orvosom, azt mondta, hogy ne aggódjak bármi lehet, de nem vagyok nyugodt. Akinek már volt ilyen, minden esetben vetélés lett a vége? Illetve mit tudnék tenni szombatig, hogy ne súlyosbodjon a helyzet?

2022. febr. 3. 13:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosnak van igaza, tényleg bármi lehet. Nekem az egyik vetélés kezdődött barnázással. El is ment a baba 1 héten belül. A mostani terhességem elején is volt, de a baba maradni akart, jól van, már a 3. trimeszterben járok, én kaptam progeszteron pótlást ennél a terhességemnél (volt progi hiányom), az előzőnél nem.
2022. febr. 3. 13:35
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tehetsz hogy fekszel, pihensz, nem csinálsz semmi megerőltetőt. Pisilni és fürdeni kelj fel meg néha kicsit sétálgatni.
2022. febr. 3. 13:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt tudom csak mondani, mint az orvosod, ebből tényleg még bármi lehet. Amelyik baba maradni akar (egészséges), az marad is, ha nincs genetikai rendellenessége, az anyuka egészséges. Amelyikkel viszont gond van, lehetne tucatszámra szedni mellette a progit, úgysem segítene. Mi pedig (kismamák) abban a nem szerencsés helyzetben vagyunk, hogy fogalmunk sincsen mi fog történni. Én reálist vagyok, főleg ebben, mivel már volt vetélésem, kettő is sajnos. Esetedben is bármi lehet, ezt jobb felmérni, elfogadni, de én nagy bízom benne, hogy minden rendben lesz. Tudom milyen végigidegelni a napokat, a vizsgálatokat, a várakozás nehéz. De mint már írtam, ha a baba jól van, maradni fog.
2022. febr. 3. 14:03
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat❤ igyekszem pihenni. Lehet az is baj volt, hogy a 24kg-s fiam cipeltem(lázas beteg), hát szombatig remélem elmúlik.
2022. febr. 3. 14:55
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát az lehet nem tett jót. Ilyen korán még vigyázni kell.

Reméljük csak elpattant egy ér és azért van.

2022. febr. 3. 15:05
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekem csak pár cseppnyi volt, de azonnal küldtek orvoshoz itt is. Elmentem a kórházba duphastont írtak fel kb. 2 hétig kellett szednem azóta minden oké. De amúgy több terhes alkalmazás írja hogy még a vérzés is normális, ami azért nekem fura…
2022. febr. 3. 15:18
 7/13 A kérdező kommentje:
Azóta piros. Nem fogadnak sehol, a kórházban nekem estek, hogy mit képzelek
2022. febr. 3. 16:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Melyik kórházba?

Ha bp közeli vagy akkor menj a Szent Jánosba, engem ott minden további nélkül fogadtak, koraterhesen erős vérzéssel.

2022. febr. 3. 18:03
 9/13 A kérdező kommentje:
JNSZ megye. Öröm az ürömben, hogy kevés, néha törlésnél színezi el a papírt. Holnap újra próbálkozok. Nagyon meg vagyok ijedve :/
2022. febr. 3. 18:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Első terhességemnél a barnázást az állami kórházban egy vállrándítással elintézték, utána elmentem magánba, ott sem írtak fel rá semmit, egészséges babám született.

Második terhességemnél is volt barnázás, állami kórházban azt mondták, hogy ne mondjam már, hogy terhes vagyok, hiszen még meg sem kellett volna jönnie a menstruációmnak (jobban tudták, hogy hány naposak a ciklusaim...), mondtam, hogy van pozitív tesztem és késik már egy ideje, de nem néztek meg ultrahanggal, mert nincs terhesség, nincs barnázás. Elmentem magánba ott megállapították, hogy 6 hetes terhes vagyok és írtak fel progeszteront a barnázás miatt.

Teljesen orvos függő az egész. Van aki komolyan veszi a barnázást, van aki nem. Azért nem törvényszerű a vetélés!

Pihenj sokat, szedj magnéziumot.

2022. febr. 3. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!