Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartanád a babát ilyen...

Megtartanád a babát ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok, a párommal két éve vagyunk együtt.

Védekezés (tabletta) mellett csúszott be ez a terhesség, viszont a párom hallani sem akar róla, kvázi megzsarolt, hogyha megtartom, akkor vége a kapcsolatunknak.

Viszont az ő lakásban élek, mert én gimnáziumi tanárként több év munka után is csak 175 ezret viszek haza havonta, ebből nem lehetne albérletben megélni.

Szóval ha megtartom a babát, egyedül maradok, nevetséges fizetéssel és azt sem tudom, hova kéne költöznöm.

Viszont keresztény vagyok, az abortuszt mindig is elleneztem, és már most tudom, hogy egy életen át bánnám és örökké lelkiismeretfurdalásom lenne miatta.

2022. jan. 16. 12:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/87 anonim ***** válasza:
53%

szerintem a Kérdező párja egy teljesen normális férfi, aki most nem akar gyereket. Nyilván ezért is védekeztek a teherbe esés ellen. A védekezés ellenére bekövetkező terhesség meg teljesen nyilvánvalóan abortusz.

Mondjuk én férfiként meg azt a nőt dobnám ki, akinek fontosabb egy fejletlen embrió mint a párja, párkapcsolata... az olyan nőre ugyanis nem lehet számítani a közös életben, tehát merő időpocsékolás vele tölteni az időt, ha az ember normális életet szeretne...

2022. jan. 19. 02:05
 72/87 anonim ***** válasza:
25%
Jajj, már megint te... :D Szerintem mindketten jól is járnátok, ha kidobnád a nőt ilyen helyzetben. Ha te belekényszeríted egy ilyen döntésbe, mivel vagy jobb, mint ő, aki belekényszerít a "gyerekbe"?
2022. jan. 19. 08:18
 73/87 anonim ***** válasza:
67%
"Ha te belekényszeríted egy ilyen döntésbe, mivel vagy jobb, mint ő, aki belekényszerít a "gyerekbe"?" - ezt komolyan kérded? Egy abortusz 15 perc, egy nem kívánt gyerek meg életfogytiglan...
2022. jan. 19. 10:32
 74/87 anonim ***** válasza:
28%
#73, a farkad elköttetése se több, mint 15 perc. Na de azt nem, ugye..? Mert te, mint férfi magasabb rendű vagy, mint a nő, az ő méhe, és benne a "sejtcsomó".
2022. jan. 19. 10:37
 75/87 anonim ***** válasza:
67%
#74, szólj hozzá, egy embriónál minden élve megszületett kivétel nélkül magasabb rendű. Tehát én is:) Másfelől, ha tudnál gondolkozni rájönnél, hogy a két dolog nem csereszabatos, az egyik a terhesség megelőzésére való, a másik a már bekövetkezett terhesség megszüntetésére. Csak az IQ-light magzatfanatikus banda tolja a fogamzásgátlás témáját az abortuszos kérdéseknél...
2022. jan. 19. 18:15
 76/87 anonim ***** válasza:
0%

#75, az egyik a terhesség megelőzésére való, a másik a már bekövetkezett terhesség megszüntetésére.

Úgy van. És ezek közül vajon melyik a célszerűbb, IQ-huszár?

Segítsek, vagy megy egyedül is?

2022. jan. 19. 18:21
 77/87 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Kérdező! :) Én a helyedben megtartanám. Nem tudom, milyen szakos tanár vagy, de érdemes lenne a magántanárságban gondolkodni - online a várandósság, majd a gyes alatt is taníthatnál - manapság nagy erre a kereslet. Főleg ha nyelvet tanítasz. Nemrég beszélgettünk egy némettanárnővel arról, hogy most januárban nagyon sok új tanítvány kezdett nála tanulni, rengeteg órája van. De más tantárgyaknál is nagy az igény például korrepetálásra, érettségi-felkészítésre. Érdemes utánanézni minden lehetséges juttatásnak, illetve segítő szervezeteknek is. Ha a szüleid is abortuszellenesek, ebből az következik szerintem, hogy segítenének téged a baba vállalásában. Főleg hogy a bátyádat is segítik. Érdemes velük megbeszélni ezt az ügyet nyugodt körülmények között. A szembeszomszédunknál is együtt él a nagymama, az ő lánya és annak a párja két kisfiúval, plusz a gimnazista unokája, akinek meghalt az anyja. Szóval hasonló lenne a helyzet nálatok is: 3 gyerek és több család élne együtt. Másrészt: ez nem a párod döntése, senkit nem lehet abortuszra kényszeríteni. Sokkal nehezebb egy gyereket apa nélkül felnevelni, de nem lehetetlen. És még az sem biztos, hogy apa nélkül nőne fel. Ha már most úgy érzed, hogy egy életen át bánnád az abortuszt, mi lenne még utána?! A soraid alapján nagyon nem akarod ezt. Sok nő bánja meg utólag az abortuszt, olyanok főleg, akiket rákényszerítettek. Minden jót kívánok, és jó döntést! :) ISTEN áldása legyen Veled!
2022. jan. 19. 18:35
 78/87 anonim ***** válasza:
67%
#76 "Úgy van. És ezek közül vajon melyik a célszerűbb, IQ-huszár?" - hát téged sem az eszedért fognak ellopni, magzatvédő... egy abortuszos kérdésnél már terhesség VAN, nincs választék...
2022. jan. 19. 18:38
 79/87 anonim ***** válasza:
67%
"Sok nő bánja meg utólag az abortuszt," - hogyne, akár csak a felelőtlen gyerekvállalást... csak - mint már említettem - az ab sokkal rövidebb ideig tartó szívás, mint a "besikerült" babika...
2022. jan. 19. 18:42
 80/87 anonim ***** válasza:
53%
Add örökbe!
2022. jan. 20. 11:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!