Mikor enyhül a hányinger/émelygés?
Sokan írták, hogy a 12.hét után már sokkal jobbak voltak a tüneteik, én is vártam ezt a csodát, de nemhogy jobb lenne, még rosszabb a helyzet. Hányni szerencsére nem szoktam, viszont cserébe olyan brutál hányingerem van, hogy olyankor csak feküdni bírok. Tudom a babáért mindent, ez így is van, csak nem tudom az itthoni dolgaimat sem ellátni így rendesen. Van erre valami bevált praktikátok, vagy csak legyek türelmes és remélhetőleg enyhül majd?
13hkm

Mindenkinek más. Még 2 terhesség sem egyforma ugyanannál a nőnél. Nekem az elsőnél nem szűnt meg, végig émelyegtem/hánytam a terhességet. Hol jobb volt, hol rosszabb. A második terhességemnél a 16. hétre teljesen elmúlt.
Nem lehet előre megjósolni. Általában a második trimeszterre javul a helyzet, de nem törvényszerű.

Utolsó, én is így vagyok, hogy megeszek igazából mindent, nem nagy élvezettel persze, de ha nem eszem, akkor még rosszabb a hányinger. Borzasztó úgy enni, hogy undorodsz a kajától :D Néha a szagoktól rosszabbul vagyok mint magától az ételtől. Anyósom és anyukám mondta hogy lehet ez addig tart, míg meg nem mozdul a baba, kb 16.hét, de ahogy fentebb írták, valakinek végig kitart :/
A jobb napokat meg ki kell élvezni :) Ha nincs görcs, vérzés, akkor csak örülj, hogy végre jól vagy :) Másnak végig semmi tünete mégis minden oké.

#3-as vagyok
Nekem is ezt mondta anyum, amint megmozdul, jobb lesz. 😀 Igen, valaki szülésig hány, még közben is. 😐 Ahhoz képest szerencsések vagyunk.
Én élvezem is ezeket a napokat, csak azért sok minden megfordul az ember fejében, sajnos. 😅 De inkább a vizsgálatok előtt félek picit, főleg mikor elkezdik az UH vizsgálatot. A szívem majd kiugrik, hogy minden rendben van e stb. De ez a negatív tapasztalatok miatt van szerintem.

2. trimeszterben elmulik, de nem mindenkinek. ez az elmulik a hányás, mindenkinél más.
3# Édesanyádnak igaza van, mert az ő korukba ezt tartották, hogy elmulik a hányás ha megmozdul a baba

Elsőnél 12.heten elmúlt a hányinger,
Másodiknál 17.heten
Harmadiknál 9. heten.
De ismerek olyat is aki az egész terhessége alatt hányt 🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!