A nőgyógyászom folyamatosan azt hajtogatta nekem 30 évesen, hogy nagyon fiatal vagyok még. Ellenben folyamatosan azt olvasom, hogy 30 felett már csökken az életképes peték száma, 35 felett ez már drasztikus. Akkor 31 évesen már számoljam vissza a napokat?
20 éves voltam, amikor próbálkozni kezdtünk, 27 évesen szültem az elsőt. 😕 Hála Istennek, a kicsik nem kérették ennyit magukat, 28, 30 és 31 évesen szültem újra. 😊
2022. jan. 3. 13:05
22/30 anonim válasza:
23 voltam az elsőnél, most 25 leszek a másodiknál.
Senki nem mondott semmit a koromra az első szülés körül, most a másodiknál az első genetikain furcsán nézett az orvos, hogy (akkor még) 24 évesen másodszor vagyok terhes. Pont nem érdekelt, mit gondol. 🤷♀️ Ha ideálisak a körülmények, akkor nem számít a kor (persze ne legyen kiskorú, de akkor nyilván a körülmények sem ideálisak), a lényeg, hogy megvan-e az egzisztenciális és érzelmi biztonság a gyerek egészséges felneveléséhez.
2022. jan. 3. 13:47
23/30 anonim válasza:
21 (6 napja töltöttem be, mikor megszületett az első.
27 évesen szültem a másodikat.
29 évesen a harmadikat.
2022. jan. 3. 13:59
24/30 anonim válasza:
20,22,28 ( a harmadik baba most született alig 2 hete akkor töltöttem a 28-at :) )
2022. jan. 3. 17:02
25/30 anonim válasza:
27 évesen.
Most 33 vagyok.
30 évesen az orvos már túl idősnek mondta a szervezetem.
Ha minden igaz, úgy néz ki, most várom az elsőt. Elhinni sem merem!.....
2022. jan. 3. 17:17
26/30 anonim válasza:
23 évesen szultem a lanyomat,most vagyok 30,es aprilisban szülöm a masodik gyermekemet.
2022. jan. 4. 15:37
27/30 Tanácstalan_lány válasza:
26 és fél voltam az elsőnel, 28 a második babánál. Szeretnénk még egyet gyereket,de várunk kicsit, iden leszek 29, szóval lehet csak 31-32 évesen számom rá magam a harmadikra.
Elég nehéz kép picivel. :)
2022. jan. 6. 23:07
28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Most leszek 31. Kb. 2 év múlvára tervezném, 33 éves korom környékén. Csak félek attól, hogyha nem jön össze 1 éven belül, kiderülnek esetleg dolgok, akkor az évekig tartó próbálkozással már belenyúlok a 35 pluszos korosztályba, maikor is drasztikusan lecsökken az életképes peték száma....
2022. jan. 12. 10:52
29/30 anonim válasza:
26,29,32,34
2022. jan. 14. 09:41
30/30 anonim válasza:
Szia kérdező! Én most 25 vagyok, jelenleg még egyetemista és 30 éves korom előtt én sem szeretnék gyereket. Egzisztenciám magamtól nincsen még, jogosítványom sem és momentán szingli vagyok. Szóval egy gyerekhez meg kell legyenek a feltételek. Sok korombeli él komoly párkapcsolatban, de ha mind a ketten tanulnak, nincs mondjuk évekkel idősebb, jól kereső partner, akkor nagyon nehéz gyereket vállalni a semmire. Szerencsés az, aki fiatalon meg tudja teremteni a feltételeket és így be is meri vállalni. Mert ha az anyagi helyzet az megvan, gyerek mellett is lehet tanulni később, rengetegen megoldják. De pl: exem 30-hoz közeledve sem igyekezett "felnőni" és fontolóra venni, hogy befejezze a tanulmányait vagy valami egy jobb egzisztencia érdekében. Egy ambíciózusabb nő ezzel a hozzáállással értelemszerűen nem akar gyereket vállalni, mert tudom, hogy nem változna meg. Szóval szerintem nem baj, ha érzelmi, értelmi és anyagi szinten és meg akar érni az ember a szülői szerepre. Nem tudja mindenki fiatalon megtalálni a megfelelő partnert ehhez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!