Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2. gyereknél ez normális ?

2. gyereknél ez normális ?

Figyelt kérdés

2. kislányunkkal vagyok 28 hetes terhes. Az elsőnél ilyenkor már lázban égtem és csilli villi volt a szobája, de most a 2.-nál nem érzem azt a nagy izgalmat.

Sőt most még azt sem, hogy 2 gyereket hogy lehet egyformán szeretni :(

2 év lesz közöttük, tervezett volt mindkettő :) l

2021. dec. 14. 21:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
-.- Persze hogy normális. Vagy nem normálisnak érzed magad? A 2 éves leszívja az energiád amit korábban a szobácskájára fordítottál, azt most rá. Egyszerűen nincs energiád "izgulni". Sokminden más a másodiknál, nincs is értelme hasonlítgatni sem a gyerekeket, sem a várandósságokat.
2021. dec. 14. 22:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt terhes lettem a másodikkal, én sem tudtam elképzelni, hogy hogyan lehet egyformán szeretni két gyereket. Sőt terhesség alatt és szülés után pár hétig sem tudtam még elképzelni! De aztán ez persze megváltozott és már egyformán szeretem őket. Most meg már azt nem értem, hogy mit nem értettem régebben ezen. És a második terhességnél már én sem készültem túl magam, nem égtem annyira lázban. Már lefoglaltak a meglévő gyerek körüli teendők és szerintem mindenkinek az első terhessége a legizgalmasabb, a legnagyobb újdonság (persze attól még a többinek is örülünk).
2021. dec. 14. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
A 2 fiam között másfél év van, sírva mentem szülni, mi lesz, ha nem tudom annyira szeretni a kicsit majd, mint ahogyan azt megérdemli. Tévedtem, első pillanatban, ahogy megláttam beleszerettem. :) Imádom mindkettőt, nem érzem, hogy különbséget tennék köztük. Most lesz 3 hónapos, az utolsó hetekben "kapkodtam", hogy mindene meglegyen, mire jön, a nagynál ez a 7. hónapban meg volt már :D szóval nyugi, teljesen normális.
2021. dec. 15. 02:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első lefoglal téged és leszívja az energiádat, ez normális.
2021. dec. 15. 11:43
 5/7 anonim ***** válasza:
11%
3: eléggé irreálisnak tűnik amit írsz. Tényleg ezen aggódnak anyák hogy egyik gyereküket talán nem szeretik majd annyira mint a másikat és ezen sírnak? Lehet velem van baj, de ilyesmi meg sem fordult a fejemben soha. Hiszen ő is az én gyermekem, miért ne szeretném annyira mint a másikat? Mind mások vagyunk és szerintem csodálatos figyelni, segíteni a gyermekeink egyéniségének kibontakozását, személyiségének fejlődését.
2021. dec. 16. 20:55
 6/7 anonim ***** válasza:
3. vagyok, az 1. gyermekerem egy vetélés után született, az egész várandóságot végig izgultam és mivel szivárvány baba, így sokkal jobban ragaszkodtam hozzá, minden szeretetem az övé volt, a 2. kisfiam nem tervezettként indult, korainak éreztem és IGEN, azon aggódtam, mivel ennyire ragaszkodom az első fiamhoz, ezek után tudom-e kellően szeretni a 2. aki nem volt tervben. De ahogy te is mondtad, mind mások vagyunk....
2021. dec. 17. 06:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez akkor is teljesen irreális. Pont azért nem fordulna meg a fejemben ilyesmi, mivel már tudom milyen érzés elveszíteni egy babát. Ilyenkor még értékesebb minden gyermekem -.-
2021. dec. 20. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!